Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Food - B1
Food - B1
0
52 fiszki
kaska1622
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
ARTIFICIAL FLAVOUR
rozpocznij naukę
SZTUCZNY AROMAT
BEST-BEFORE DATE
rozpocznij naukę
DATA PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
CROCKERY
rozpocznij naukę
ZASTAWA STOŁOWA
CUTLERY
rozpocznij naukę
SZTUĆCE
HELPING
rozpocznij naukę
PORCJA
ON AN EMPTY STOMACH
rozpocznij naukę
NA PUSTY ŻOŁĄDEK
PAST THE SELL-BY DATE
rozpocznij naukę
po DACIE PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
QUENCH YOUR THIRST
rozpocznij naukę
UGASIĆ PRAGNIENIE
SIDE DISH
rozpocznij naukę
DODATEK DO DANIA GŁÓWNEGO
SQUARE MEAL
rozpocznij naukę
SOLIDNY POSIŁEK
VENDING MACHINE
SŁODYCZAMI)
rozpocznij naukę
AUTOMAT (Z NAPOJAMI
YOLK
rozpocznij naukę
ŻÓŁTKO
WHITE
rozpocznij naukę
BIAŁKO
SCRAMBLED EGGS
rozpocznij naukę
JAJECZNICA
THICK SAUCE
rozpocznij naukę
GĘSTY SOS
LEAN MEAT
rozpocznij naukę
CHUDE MIĘSO
FATTY MEAT
rozpocznij naukę
TŁUSTE MIĘSO
MOUTH WATERING
rozpocznij naukę
SMAKOWITY
PICKLED
rozpocznij naukę
marynowany
RAW MEAT
rozpocznij naukę
SUROWE MIĘSO
SAVOURY
rozpocznij naukę
WYTRAWNY
SUPERB
rozpocznij naukę
WYŚMIENITY
TEMPTING
rozpocznij naukę
KUSZĄCY
TENDER MEAT
rozpocznij naukę
DELIKATNE MIĘSO
TOUGH MEAT
rozpocznij naukę
TWARDE MIĘSO
CARBOHYDRATES
rozpocznij naukę
WĘGLOWODANY
FIBRE
rozpocznij naukę
BŁONNIK
PROTEIN
rozpocznij naukę
BIAŁKO
STARCH
rozpocznij naukę
SKROBIA
DRAIN
rozpocznij naukę
odcedzać
GRATE
rozpocznij naukę
ZETRZEĆ
SAUCEPAN
rozpocznij naukę
RONDEL
STIR
NP. ŁYŻKĄ)
rozpocznij naukę
MIESZAĆ (JEDNĄ SUBSTANCJĘ np łyżką
MINCE
rozpocznij naukę
ZMIELIĆ
SPRINKLE
rozpocznij naukę
POSYPAĆ (NP. SEREM)
CUT DOWN ON STH
rozpocznij naukę
OGRANICZYĆ SPOŻYCIE CZEGOŚ
EATING DISORDER
rozpocznij naukę
ZABURZENIA ODŻYWIANIA
HAVE A SWEET TOOTH
rozpocznij naukę
LUBIĆ SŁODYCZE
SPECIALTY
rozpocznij naukę
SPECJALNOŚĆ
CHIVES
rozpocznij naukę
SZCZYPIOREK
DILL
rozpocznij naukę
KOPER
SKIN
rozpocznij naukę
SKÓRKA
STUFFED
rozpocznij naukę
faszerowanhy
BROTH
rozpocznij naukę
ROSÓŁ
BLAND
rozpocznij naukę
MDŁY
GO OFF
rozpocznij naukę
ZEPSUĆ SIĘ
OVERCOOKED
rozpocznij naukę
rozgotowany
POACHED
rozpocznij naukę
GOTOWANY (Z WODY)
UNDERCOOKED
rozpocznij naukę
niedogotowany
VINEGAR
rozpocznij naukę
OCET
YEAST
rozpocznij naukę
DROŻDŻE
SOFT-BOILED EGG
rozpocznij naukę
JAJKO NA MIĘKKO
Stwórz fiszki
English
Zobacz podobne fiszki:
Houses and homes B1
FAMILY AND SOCIAL LIFE B1
Appearance and Personality (B1)
Najpopularniejsze fiszki
matura ustna angielski zwroty
alfabet grecki
państwa i stolice europy
tablica mendelejewa
miesiące po angielsku
pierwiastki chemiczne
środki stylistyczne
lalka streszczenie
podstawowe zwroty po angielsku
wierzę w boga
bogowie greccy
flagi europy
związki frazeologiczne
województwa i stolice
prezydenci polski
1st 20 Elements of Periodic Table
Zdążyć przed Panem Bogiem - streszczenie lektury
Ferdynand Magellan
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Kaska1622.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności