Food - B1

 0    52 fiszki    kaska1622
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
ARTIFICIAL FLAVOUR
rozpocznij naukę
SZTUCZNY AROMAT
BEST-BEFORE DATE
rozpocznij naukę
DATA PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
CROCKERY
rozpocznij naukę
ZASTAWA STOŁOWA
CUTLERY
rozpocznij naukę
SZTUĆCE
HELPING
rozpocznij naukę
PORCJA
ON AN EMPTY STOMACH
rozpocznij naukę
NA PUSTY ŻOŁĄDEK
PAST THE SELL-BY DATE
rozpocznij naukę
po DACIE PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
QUENCH YOUR THIRST
rozpocznij naukę
UGASIĆ PRAGNIENIE
SIDE DISH
rozpocznij naukę
DODATEK DO DANIA GŁÓWNEGO
SQUARE MEAL
rozpocznij naukę
SOLIDNY POSIŁEK
VENDING MACHINE
SŁODYCZAMI)
rozpocznij naukę
AUTOMAT (Z NAPOJAMI
YOLK
rozpocznij naukę
ŻÓŁTKO
WHITE
rozpocznij naukę
BIAŁKO
SCRAMBLED EGGS
rozpocznij naukę
JAJECZNICA
THICK SAUCE
rozpocznij naukę
GĘSTY SOS
LEAN MEAT
rozpocznij naukę
CHUDE MIĘSO
FATTY MEAT
rozpocznij naukę
TŁUSTE MIĘSO
MOUTH WATERING
rozpocznij naukę
SMAKOWITY
PICKLED
rozpocznij naukę
marynowany
RAW MEAT
rozpocznij naukę
SUROWE MIĘSO
SAVOURY
rozpocznij naukę
WYTRAWNY
SUPERB
rozpocznij naukę
WYŚMIENITY
TEMPTING
rozpocznij naukę
KUSZĄCY
TENDER MEAT
rozpocznij naukę
DELIKATNE MIĘSO
TOUGH MEAT
rozpocznij naukę
TWARDE MIĘSO
CARBOHYDRATES
rozpocznij naukę
WĘGLOWODANY
FIBRE
rozpocznij naukę
BŁONNIK
PROTEIN
rozpocznij naukę
BIAŁKO
STARCH
rozpocznij naukę
SKROBIA
DRAIN
rozpocznij naukę
odcedzać
GRATE
rozpocznij naukę
ZETRZEĆ
SAUCEPAN
rozpocznij naukę
RONDEL
STIR
NP. ŁYŻKĄ)
rozpocznij naukę
MIESZAĆ (JEDNĄ SUBSTANCJĘ np łyżką
MINCE
rozpocznij naukę
ZMIELIĆ
SPRINKLE
rozpocznij naukę
POSYPAĆ (NP. SEREM)
CUT DOWN ON STH
rozpocznij naukę
OGRANICZYĆ SPOŻYCIE CZEGOŚ
EATING DISORDER
rozpocznij naukę
ZABURZENIA ODŻYWIANIA
HAVE A SWEET TOOTH
rozpocznij naukę
LUBIĆ SŁODYCZE
SPECIALTY
rozpocznij naukę
SPECJALNOŚĆ
CHIVES
rozpocznij naukę
SZCZYPIOREK
DILL
rozpocznij naukę
KOPER
SKIN
rozpocznij naukę
SKÓRKA
STUFFED
rozpocznij naukę
faszerowanhy
BROTH
rozpocznij naukę
ROSÓŁ
BLAND
rozpocznij naukę
MDŁY
GO OFF
rozpocznij naukę
ZEPSUĆ SIĘ
OVERCOOKED
rozpocznij naukę
rozgotowany
POACHED
rozpocznij naukę
GOTOWANY (Z WODY)
UNDERCOOKED
rozpocznij naukę
niedogotowany
VINEGAR
rozpocznij naukę
OCET
YEAST
rozpocznij naukę
DROŻDŻE
SOFT-BOILED EGG
rozpocznij naukę
JAJKO NA MIĘKKO

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.