Pytanie |
Odpowiedź |
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
podwójna ilość kawy i wody
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
więcej wodny niż w expresso (przełużenie expresso)
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
rozcieczone wodą expresso
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
połowa mniej wody niż w expresso
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
expresso z koniakiem, alkoholem
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
expresso z plasterkiem cytryny
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
klasyczne espresso z łyżką zimnej bitej śmietanki
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
ma kremową konsystencję i gęstą piankę o grubości 2-4 mm
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
napój w skład którego wchodzi espresso, gorąca czekolada i gorące mleko
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
ma trzy warstwy: na dole mleko, pośrodku espresso, na górze mleczna piana
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
włoski specjał kawowy z dodatkiem spienionego mleka i szczyptą sypkiej czekolady lub kakao d
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
espresso z dodatkiem gorącego mleka podawane w wysokich szklankach lub dużych filiżankach.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Do wrzącej wody dodaje się cukier i zmieloną kawę. Wszystko razem doprowadza się 3-krotnie do wrzenia
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Dolna część naczynia wypełniona jest wodą, filtr kawą, a całość naczynia zamyka się hermetyczną pokrywą. Para z podgrzewacza wody przechodzi pod ciśnieniem przez filtr ze zmieloną kawą i skrapla się w postaci naparu w górnej części „garnka”.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
czarka z przykrywką, parzenie 2 min
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
rocieranie herbaty moździerzem na proszek
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
dwa dzbanki - jeden z wodą gorąca a drugi z naparem
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
herbata z samowara, z cytryną
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
herbata parzona w imbrykach, dużo cukru, mięta, ma się spienić
|
|
|