Angielski w kuchni: przydatne czasowniki

 0    39 fiszek    mateuszkowalski62
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
dusić
rozpocznij naukę
to braise
panierować
rozpocznij naukę
to bread
blanszować
rozpocznij naukę
blanch
zaparzać
rozpocznij naukę
to brew
opiekać
rozpocznij naukę
to broil
rumienić
rozpocznij naukę
brown
siekać, kroić
rozpocznij naukę
chop, cut
rozbijać jajka
rozpocznij naukę
to crack eggs
delikatnie gotować
rozpocznij naukę
to coddle
łączyć
rozpocznij naukę
to combine
kroić
rozpocznij naukę
to cut
kroić w kostkę
rozpocznij naukę
to dice
maczać w sosie
rozpocznij naukę
dip in sauce
smażyć na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
deep fry
przewracać mięso
rozpocznij naukę
overturn the meat
ucierać na tarce
rozpocznij naukę
grate it
siekać
rozpocznij naukę
to chop
ugniatać
rozpocznij naukę
knead
marynować
rozpocznij naukę
to marinate
roztapiać
rozpocznij naukę
melt
mielić
rozpocznij naukę
to mince
smażyć niemal bez tłuszczu
rozpocznij naukę
to pan fry
obierać
rozpocznij naukę
to peel
piklować
rozpocznij naukę
to pickle
drylować
rozpocznij naukę
to pit
tłuc
rozpocznij naukę
to pound
płukać
rozpocznij naukę
to rinse
piec (mięso, jedzenie)
rozpocznij naukę
to roast
rozwałkować
rozpocznij naukę
roll out
smażyć krótko, na małej ilością tłuszczu
rozpocznij naukę
to saute
obsmażać
rozpocznij naukę
to sear
oddzielać żółtko od białka
rozpocznij naukę
separate the yolk from the protein
gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
przesiewać
rozpocznij naukę
to sieve
wyciskać
rozpocznij naukę
to squeeze
smażyć na wysokim ogniu, krótko, mieszając
rozpocznij naukę
to stir fry
faszerować
rozpocznij naukę
to stuff
ubijać
rozpocznij naukę
to beat
wycierać
rozpocznij naukę
wipe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.