Resto/cafe

 0    45 fiszek    asiazajaczkowska
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
une poêle
rozpocznij naukę
patelnia
une casserole
rozpocznij naukę
rondelek
une louche
rozpocznij naukę
chochla
une cocotte et son couvercle
rozpocznij naukę
naczynie żaroodporne i jego pokrywka
une passoire
rozpocznij naukę
durszlak
un moulin à café
rozpocznij naukę
młynek do kawy
moudre - moulu
rozpocznij naukę
grind - mielony
une cafetière électrique
rozpocznij naukę
elektryczny ekspres do kawy
un mixeur
rozpocznij naukę
mikser
un batteur
rozpocznij naukę
mikser
un grille-pain
rozpocznij naukę
toster
un rouleau à pâtisserie
rozpocznij naukę
wałek do ciasta
un fouet
rozpocznij naukę
trzepaczka
une planche à découper
rozpocznij naukę
deska do krojenia
un plateau
rozpocznij naukę
taca
un saladier
rozpocznij naukę
salaterka
un presse-agrumes
rozpocznij naukę
sokowirówka
un plat a viende
rozpocznij naukę
danie na przyjście
un moule à gateau
rozpocznij naukę
forma do ciasta
un ouvre-boîte
rozpocznij naukę
otwieracz do puszek
une soupière
rozpocznij naukę
waza
une balance
rozpocznij naukę
waga
une bouilloire
rozpocznij naukę
czajnik
un manche
rozpocznij naukę
uchwyt
la salière
rozpocznij naukę
solniczka
la poivrière
rozpocznij naukę
wytrząsarka do pieprzu
une corbeille à pain
rozpocznij naukę
kosz na chleb
amuse-gueule
rozpocznij naukę
przekąski
gastronomes
rozpocznij naukę
smakoszy
frais
rozpocznij naukę
świeży
potable
rozpocznij naukę
picie
la tête qui turne
rozpocznij naukę
kręcenie głową
maitre d'hotel
rozpocznij naukę
lokaj
Gallinacé
rozpocznij naukę
Grzebiące
pondeuse
rozpocznij naukę
kura nioska
poussin
rozpocznij naukę
pisklę
Écoulé
rozpocznij naukę
Upłynęło
Crête
rozpocznij naukę
grzbiet
poullailler
rozpocznij naukę
kurnik
pondre des oeufs
rozpocznij naukę
składać jaja
un morceau
rozpocznij naukę
kawałek
un pot de confiture
rozpocznij naukę
słoik dżemu
une botte
rozpocznij naukę
pęczek
une plaque de beurre
rozpocznij naukę
tabliczka masła
une barquette de fraises
rozpocznij naukę
koszyczek truskawek

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.