Moja lekcja

 0    30 fiszek    guest2630981
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mięso wołowe
rozpocznij naukę
beef
zalewać mięso
rozpocznij naukę
basting
zapiekanka, naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
casserole
łączyć
rozpocznij naukę
combine
książka kucharska
rozpocznij naukę
cookery book
kuchnia (potrawy)
rozpocznij naukę
cuisine
wyrzucać
rozpocznij naukę
discard
skropić
rozpocznij naukę
drizzle
płatek, wiórek
rozpocznij naukę
flake
przepołowić
rozpocznij naukę
halve
soczyste mięso
rozpocznij naukę
juicy meat
mięso jagnięce
rozpocznij naukę
lamb
mięso baranie
rozpocznij naukę
mutton
mięso wieprzowe
rozpocznij naukę
pork
zapiekanka z sera i tartej bułki
rozpocznij naukę
ramekin
stek krwisty/średnio krwisty/ dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
rare / medium/ well-done steak
piec
rozpocznij naukę
roast
przyprawić
rozpocznij naukę
season
podawać
rozpocznij naukę
serve
gotowanie na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
patelnia z długa rączką
rozpocznij naukę
skillet
kroić
rozpocznij naukę
slice
posypywać
rozpocznij naukę
sprinkle
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
mieszać
rozpocznij naukę
stir
mięso miękkie/ twarde
rozpocznij naukę
tender/tough meat
zapiekanka
rozpocznij naukę
timbale
Przewracać
rozpocznij naukę
toss
przyrząd
rozpocznij naukę
utensil
mięso cielęce
rozpocznij naukę
veal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.