Moja lekcja

 0    39 fiszek    guest2637736
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mięso
rozpocznij naukę
meat
pierś z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken breast
cielecina
rozpocznij naukę
veal
szynka
rozpocznij naukę
ham
baranina
rozpocznij naukę
mutton
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
ribs
karkówka wołowa
rozpocznij naukę
neck
pałka kurczaka
rozpocznij naukę
chicken drumstick
wołowina
rozpocznij naukę
beef
polędwica wołowa
rozpocznij naukę
sirloin
stek
rozpocznij naukę
steak
dziczyzna
rozpocznij naukę
game
drób
rozpocznij naukę
poultry
kurczak z rożna
rozpocznij naukę
rotisserie
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
duszenie na grilu
rozpocznij naukę
barbecue braising
piecze
rozpocznij naukę
roast
soczyste
rozpocznij naukę
juicy
polewać sosem pieczeniowym
rozpocznij naukę
baste
przypalić
rozpocznij naukę
sear
twarde mięso
rozpocznij naukę
tought
miękkie mięso
rozpocznij naukę
tender
masarz
rozpocznij naukę
butcher
proces karmelizacji
rozpocznij naukę
caramelization
marynować
rozpocznij naukę
to marinate
udusić
rozpocznij naukę
braise
równomiernie
rozpocznij naukę
evenly
wywar do duszenia
rozpocznij naukę
braising liquid
garnek do gotowania na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
slow cooker
rożen pręt
rozpocznij naukę
spit
naczynie do duszenia
rozpocznij naukę
braising pot
niebezpośrednie suche ogrzewanie
rozpocznij naukę
indirect
patelnia do pieczenia
rozpocznij naukę
roasting pan
pieczenie na otwartym ogniu
rozpocznij naukę
Open roasting
gotować pod ciśnieniem
rozpocznij naukę
pressure cooking
gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
stew
powolne pieczenie
rozpocznij naukę
slow roasting
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
wypieki
rozpocznij naukę
pastries

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.