Dairy Products & Fish

 0    50 fiszek    milenamai333
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
milk
rozpocznij naukę
mleko
butter
rozpocznij naukę
masło
cheese
rozpocznij naukę
ser
soft cheese
rozpocznij naukę
ser miękki
cottage cheese
rozpocznij naukę
twaróg
yogurt
rozpocznij naukę
jogurt
calcium
rozpocznij naukę
wapń
most digestible
rozpocznij naukę
trawione w największym stopniu
additionally
rozpocznij naukę
dodatkowo
slightly
rozpocznij naukę
nieco, lekko, nieznacznie, minimalnie
due to the fact that
rozpocznij naukę
w związku z faktem, że
pasteurize
rozpocznij naukę
pasteryzować
sterilize
rozpocznij naukę
sterylizować
mild
rozpocznij naukę
łagodny (smak)
strong flavored
rozpocznij naukę
mocno przyprawiony
margarine
rozpocznij naukę
margaryna
fermented
rozpocznij naukę
sfermentowany
able to be broken down so that it can be used as energy by the body
rozpocznij naukę
można go rozłożyć, aby ciało mogło go wykorzystać jako energię (np. węglowodany, o strawności)
cod
rozpocznij naukę
dorsz
prawn, shrimp
rozpocznij naukę
krewetka
trout
rozpocznij naukę
pstrąg
crab
rozpocznij naukę
krab
tuna
rozpocznij naukę
tuńczyk
mussels
rozpocznij naukę
małże, omułek
salmon
rozpocznij naukę
łosoś
herring
rozpocznij naukę
śledzie
mackerel
rozpocznij naukę
makrela
sardines
rozpocznij naukę
sardynki
lobster
rozpocznij naukę
homar
oysters
rozpocznij naukę
ostrygi
carp
rozpocznij naukę
karp
shark
rozpocznij naukę
rekin
saltwater fish, freshwater fish
rozpocznij naukę
ryby morskie, ryby słodkowodne
scaly or smooth skinned fish
rozpocznij naukę
ryby z łuskami lub gładką skórą
white or oily fish
rozpocznij naukę
białe lub tłuste ryby
whereas
rozpocznij naukę
natomiast, tymczasem
throughout
rozpocznij naukę
poprzez, na wskroś, wszędzie
halibut
rozpocznij naukę
halibut
omega-3 fatty acids
rozpocznij naukę
kwasy tłuszczowe omega-3
canned
rozpocznij naukę
w puszkach, konserowane
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
shellfish, crustacean
rozpocznij naukę
skorupiak
nutrient-dense
rozpocznij naukę
bogate w składniki odżywcze
dense
rozpocznij naukę
gęsty, zwarty
hardly any saturated fat
rozpocznij naukę
prawie żadnych tłuszczów nasyconych
servings
rozpocznij naukę
porcje
seafood
rozpocznij naukę
owoce morza
crumb, crumble
rozpocznij naukę
okruch, kruszyć się
swap
rozpocznij naukę
zamiana
Polyunsaturated Fatty Acids
rozpocznij naukę
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.