Food products and dishes

 0    151 fiszek    JuliaFra
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sardele
rozpocznij naukę
anchovies
morela
rozpocznij naukę
apricot
karczoch
rozpocznij naukę
artichoke
rukola
rozpocznij naukę
arugula
szparag
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan zapiekany w cieście
rozpocznij naukę
aubergine fritters
baklawa
rozpocznij naukę
baklava
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
rzadkie ciasto
rozpocznij naukę
batter
kiełek fasoli
rozpocznij naukę
bean sprout/shoot
burak
rozpocznij naukę
beet/beetroot
napój
rozpocznij naukę
beverage
bób
rozpocznij naukę
broad bean
brokuł
rozpocznij naukę
broccoli
brukselka
rozpocznij naukę
brussel sprouts
gryka
rozpocznij naukę
buckwheat
bułka, drożdżówka
rozpocznij naukę
bun
rzepak
rozpocznij naukę
canola (AmE), rape (BrE)
olej rzepakowy
rozpocznij naukę
canola oil
melon
rozpocznij naukę
canataloupe
karp
rozpocznij naukę
carp
nerkowiec
rozpocznij naukę
cashew
sum
rozpocznij naukę
catfish
groch włoski, ciecierzyca
rozpocznij naukę
chickpea
cykoria
rozpocznij naukę
chicory
papryczka chilli
rozpocznij naukę
chilli pepper
cydr
rozpocznij naukę
cider
małże
rozpocznij naukę
clams
ząbek (czosnku), goździk (przyprawa)
rozpocznij naukę
clove
dorsz
rozpocznij naukę
cod
płatki kukurydziane
rozpocznij naukę
corn flakes
olej kukurydziany
rozpocznij naukę
corn oil
chleb kukurydziany
rozpocznij naukę
corn bread
serek wiejski, twarożek ziarnisty
rozpocznij naukę
cottage cheese
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
krab
rozpocznij naukę
crab
rak
rozpocznij naukę
crayfish
twaróg, zsiadłe mleko
rozpocznij naukę
curd
marynowana lub wędzona ryba
rozpocznij naukę
cured fish
ciasto z kremem
rozpocznij naukę
custard pie
indyjski jogurt
rozpocznij naukę
dahi
produkty mleczne
rozpocznij naukę
dairy
daktyl
rozpocznij naukę
date
koperek
rozpocznij naukę
dill
ciasto jako masa (przed upieczeniem)
rozpocznij naukę
dough
sos do sałaty
rozpocznij naukę
dressing
pierogi
rozpocznij naukę
dumplings
węgorz
rozpocznij naukę
eel
bakłażan
rozpocznij naukę
eggplant (AmE), aubergine (BrE)
endywia
rozpocznij naukę
endive
nadzienie
rozpocznij naukę
filling
ryby z płetwami
rozpocznij naukę
finfish
placek, babeczka, ciasto z owocami, tarta owocowa
rozpocznij naukę
flan
olej lniany
rozpocznij naukę
flax seed oil
flądra
rozpocznij naukę
flounder
dziczyzna
rozpocznij naukę
game meats
podroby
rozpocznij naukę
giblets
sos pieczeniowy
rozpocznij naukę
gravy
tłuszcz
rozpocznij naukę
grease
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
green beans
kasza kukurydziana
rozpocznij naukę
grits
łupacz
rozpocznij naukę
haddock
ser twardy
rozpocznij naukę
hard cheese
orzech laskowy
rozpocznij naukę
hazelnut (filbert)
śmietana kremowa
rozpocznij naukę
heavy cream
śledź
rozpocznij naukę
herring
ćwierćtusza tylna
rozpocznij naukę
hindquarters
fasola
rozpocznij naukę
kidney-bean
napój ze sfermentowanego mleka kobyły
rozpocznij naukę
koumiss
baranina, jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
smalec
rozpocznij naukę
lard
lazania
rozpocznij naukę
lasagne
chude mięsa mielone
rozpocznij naukę
lean ground meats
drożdże, zakwas
rozpocznij naukę
leaven
por
rozpocznij naukę
leek
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
legumes
soczewica
rozpocznij naukę
lentil
sałata zielona
rozpocznij naukę
lettuce
limonka
rozpocznij naukę
lime
olej lniany
rozpocznij naukę
linseed oil
homar
rozpocznij naukę
lobster
proso
rozpocznij naukę
millet
małże
rozpocznij naukę
mussels
kapusta właściwa pekińska
rozpocznij naukę
napa cabbage
kluski, makaron
rozpocznij naukę
noodles
owies
rozpocznij naukę
oat
owsianka; mąka owsiana
rozpocznij naukę
oatmeal
ośmiornica
rozpocznij naukę
octopus
cebula
rozpocznij naukę
onion
podroby
rozpocznij naukę
organ meats
ostryga
rozpocznij naukę
oyster
kapusta właściwa chińska
rozpocznij naukę
pak choi
zielona pietruszka, natka pietruszki
rozpocznij naukę
parsley
pasternak
rozpocznij naukę
parsnip
makaron
rozpocznij naukę
pasta
ciasto jako masa
rozpocznij naukę
pastry
strąk grochu
rozpocznij naukę
pea pod
placek, ciasto (owocowe), zapiekanka w cieście, pasztet, pasztecik, pierożek
rozpocznij naukę
pie
szczupak
rozpocznij naukę
pike
jogurt naturalny
rozpocznij naukę
plain yogurt
oleje roślinne
rozpocznij naukę
plant oils
mintaj
rozpocznij naukę
pollock
ryba prażmowata, np. dorada
rozpocznij naukę
porgy
kotlet wieprzowy
rozpocznij naukę
pork chop
drób
rozpocznij naukę
poultry
królik
rozpocznij naukę
rabbit
czerwona cykoria
rozpocznij naukę
radicchio
rzepak, nasiona rzepaku
rozpocznij naukę
rapeseed
risotto
rozpocznij naukę
risotto
bułka zwijana
rozpocznij naukę
roll
sałata rzymska
rozpocznij naukę
romaine
rukola BrE
rozpocznij naukę
rocket
olej szafranowy
rozpocznij naukę
safflower oil
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
pikantny sos pomidorowy
rozpocznij naukę
salsa
kiszona kapusta
rozpocznij naukę
sauerkraut
przegrzebki
rozpocznij naukę
scallops
okoń morski
rozpocznij naukę
sea bass
przyprawa
rozpocznij naukę
seasoning
wodorosty
rozpocznij naukę
seaweed
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
lucjan (rodzaj ryby z lucjanowatych)
rozpocznij naukę
snapper
sery miękkie
rozpocznij naukę
soft cheeses
zakwas, zaczyn
rozpocznij naukę
sourdough
olej sojowy
rozpocznij naukę
soybean oil
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
mocne alkohole
rozpocznij naukę
spirits
cebulka dymka
rozpocznij naukę
spring onion
źródlana woda
rozpocznij naukę
spring water
kiełki
rozpocznij naukę
sprouts
kabaczek
rozpocznij naukę
squash
kalmar
rozpocznij naukę
squid (calamari)
groch cukrowy
rozpocznij naukę
sugar pea
miecznik
rozpocznij naukę
swordfish
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
tuńczyk
rozpocznij naukę
tuna
kurkuma
rozpocznij naukę
turmeric
rzepa
rozpocznij naukę
turnip
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
oleje roślinne do smażenia
rozpocznij naukę
vegetable shortenings
sarnina, jelenina
rozpocznij naukę
venison
orzech włoski
rozpocznij naukę
walnut
orzech wodny
rozpocznij naukę
water chestnut
rukiew wodna, rzeżucha wodna
rozpocznij naukę
watercress
otręby pszenne
rozpocznij naukę
wheat bran
serwatka
rozpocznij naukę
whey
pełne mleko
rozpocznij naukę
whole milk
gruboziarnisty chleb z pszenicy
rozpocznij naukę
whole wheat bread
dziki ryż
rozpocznij naukę
wild rice
drożdże
rozpocznij naukę
yeast
żółtko
rozpocznij naukę
yolk

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.