W rzeźni

 0    14 fiszek    bialy_sufit
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
W rzeźni
rozpocznij naukę
À la boucherie-charcuterie
mięso
rozpocznij naukę
la viande
mięso wołowe
rozpocznij naukę
viande de bœuf
mięso wieprzowe
rozpocznij naukę
la viande de porc
mięso baranie
rozpocznij naukę
viande de mouton
drób
rozpocznij naukę
la volaille
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
wędlina
rozpocznij naukę
la charcuterie
szynka gotowana
rozpocznij naukę
le jambon blanc
surowa szynka
rozpocznij naukę
le jambon cru
kiełbasa
rozpocznij naukę
la saucisse
pasztet
rozpocznij naukę
le pâté
kiełbasa taka francuska
rozpocznij naukę
le saucisson

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.