kuchnia francuska

 0    12 fiszek    guest2634870
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
bagietka
rozpocznij naukę
do sporządzania kanapek pokrojoną w kromki połówki na wyjątkowe okazję
ślimaki winniczki
rozpocznij naukę
przyrządzone z maslem czosnkiem i pietruszką
skorupiaki
rozpocznij naukę
homary langusty kraby krewetki raki ostrygi omułki
ryby
rozpocznij naukę
solą turbot dorsz sandacz miętus łosoś pstrąg szczupak
woda
rozpocznij naukę
podawana do posiłku sałat między winami
wina konik armaniak
rozpocznij naukę
bordeaux szampania cognac i armagnac
sery
rozpocznij naukę
cantal Grójec kozie podawane do każdego posiłku ale przed deserem
warzywa
rozpocznij naukę
do dania głównego jako przekąska do zapiekanek sałatek i surówek
zioła
rozpocznij naukę
tymianek przyprawy trybula
zupy
rozpocznij naukę
kremy czyste rosoły aksamitne
sosy
rozpocznij naukę
gorące beszamel zimne majonez winegeet
ciasta desery słone i słodkie z ciasta francuskiego
rozpocznij naukę
tart suflety omlety

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.