lekso

 0    44 fiszki    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
udusić
rozpocznij naukę
braise
twardy
rozpocznij naukę
tough
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
zamarynować
rozpocznij naukę
marinate
duszenie cieczy
rozpocznij naukę
braising liquid
gulasz
rozpocznij naukę
stew
garnek do duszenie
rozpocznij naukę
braising pot
wolnowar
rozpocznij naukę
slow cooker
szybkowar
rozpocznij naukę
pressure cooker
podsmażać
rozpocznij naukę
sear
duszenie na grilu
rozpocznij naukę
barbecue brasing
mąka
rozpocznij naukę
flour
ogniatać
rozpocznij naukę
knead
podgrzewać
rozpocznij naukę
preheat
piece konwekcyjne
rozpocznij naukę
convection ovens
ruszt
rozpocznij naukę
rack
podpiekanie
rozpocznij naukę
parbake
gotowanie na wysokościach
rozpocznij naukę
high altitude cooking
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
wzrastać
rozpocznij naukę
rise
wyrabianie zaczynu
rozpocznij naukę
leavening
drożdze
rozpocznij naukę
yeast
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
przyrumienic
rozpocznij naukę
brown
olej
rozpocznij naukę
oil
smalec
rozpocznij naukę
lard
usmazyc na patelni
rozpocznij naukę
pan fry
podsmazyc na krutko z jiewielka iloscia tluszczu
rozpocznij naukę
saute
smazyc na duzym ogniu
rozpocznij naukę
stir fry
płytki
rozpocznij naukę
shallow
wok
rozpocznij naukę
wok
smazyc na glebokim tluszczu
rozpocznij naukę
deep fry
zatapiac w czyms
rozpocznij naukę
submerge
zbić rzadkie ciasto
rozpocznij naukę
batter
gotować na parze
rozpocznij naukę
to steam
gotować
rozpocznij naukę
boil
gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
wilgotnosc
rozpocznij naukę
moist heat
mieszqnie
rozpocznij naukę
agitation
wypłukiwać
rozpocznij naukę
leaching
parowar
rozpocznij naukę
steamer
cyrkulacja
rozpocznij naukę
circulate
pieczony w papilotce
rozpocznij naukę
en papilote
mokry
rozpocznij naukę
saggy

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.