Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
lekso
lekso
0
44 fiszki
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
udusić
rozpocznij naukę
braise
twardy
rozpocznij naukę
tough
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
zamarynować
rozpocznij naukę
marinate
duszenie cieczy
rozpocznij naukę
braising liquid
gulasz
rozpocznij naukę
stew
garnek do duszenie
rozpocznij naukę
braising pot
wolnowar
rozpocznij naukę
slow cooker
szybkowar
rozpocznij naukę
pressure cooker
podsmażać
rozpocznij naukę
sear
duszenie na grilu
rozpocznij naukę
barbecue brasing
mąka
rozpocznij naukę
flour
ogniatać
rozpocznij naukę
knead
podgrzewać
rozpocznij naukę
preheat
piece konwekcyjne
rozpocznij naukę
convection ovens
ruszt
rozpocznij naukę
rack
podpiekanie
rozpocznij naukę
parbake
gotowanie na wysokościach
rozpocznij naukę
high altitude cooking
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
wzrastać
rozpocznij naukę
rise
wyrabianie zaczynu
rozpocznij naukę
leavening
drożdze
rozpocznij naukę
yeast
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
przyrumienic
rozpocznij naukę
brown
olej
rozpocznij naukę
oil
smalec
rozpocznij naukę
lard
usmazyc na patelni
rozpocznij naukę
pan fry
podsmazyc na krutko z jiewielka iloscia tluszczu
rozpocznij naukę
saute
smazyc na duzym ogniu
rozpocznij naukę
stir fry
płytki
rozpocznij naukę
shallow
wok
rozpocznij naukę
wok
smazyc na glebokim tluszczu
rozpocznij naukę
deep fry
zatapiac w czyms
rozpocznij naukę
submerge
zbić rzadkie ciasto
rozpocznij naukę
batter
gotować na parze
rozpocznij naukę
to steam
gotować
rozpocznij naukę
boil
gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
wilgotnosc
rozpocznij naukę
moist heat
mieszqnie
rozpocznij naukę
agitation
wypłukiwać
rozpocznij naukę
leaching
parowar
rozpocznij naukę
steamer
cyrkulacja
rozpocznij naukę
circulate
pieczony w papilotce
rozpocznij naukę
en papilote
mokry
rozpocznij naukę
saggy
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - HR
wypróbuj za darmo
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności