Jedzenie i picie

 0    57 fiszek    purpurowy
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
ananas
rozpocznij naukę
ananas
Gruszka
rozpocznij naukę
Päärynä
banan
rozpocznij naukę
banaani
jabłko
rozpocznij naukę
omena
melon
rozpocznij naukę
meloni
pomarańcza
rozpocznij naukę
appelsiini
cytryna
rozpocznij naukę
sitruuna
winogrona
rozpocznij naukę
viinirypäleet
śliwka
rozpocznij naukę
luumu
kapusta
rozpocznij naukę
kaali
sałata
rozpocznij naukę
salaatti
ogórek
rozpocznij naukę
kurkku
papryka
rozpocznij naukę
paprika
kalafior
rozpocznij naukę
kukkakaali
marchewka
rozpocznij naukę
porkkana
oliwka
rozpocznij naukę
oliivi
cebula
rozpocznij naukę
sipuli
pieczarka
rozpocznij naukę
sieni
ziemniak
rozpocznij naukę
peruna
groszek
rozpocznij naukę
herne
Borówka amerykańska
rozpocznij naukę
mustikka
malina
rozpocznij naukę
vadelma
czereśnia
rozpocznij naukę
kirsikka
truskawka
rozpocznij naukę
mansikka
pożeczka
rozpocznij naukę
viinimarja
parówka
rozpocznij naukę
nakki
krewetka
rozpocznij naukę
katkarapu
zupa
rozpocznij naukę
keitto
stek
rozpocznij naukę
pihvi
sos
rozpocznij naukę
kastike
ciasto
rozpocznij naukę
kakku
cukierek
rozpocznij naukę
karkki
czekolada
rozpocznij naukę
suklaa
ciastka
rozpocznij naukę
keski
cukier
rozpocznij naukę
sokeri
oliwa
rozpocznij naukę
öljy
ocet winny
rozpocznij naukę
etikka
patelnia
rozpocznij naukę
paistinpannu
talerz
rozpocznij naukę
lautanen
widelec
rozpocznij naukę
haarukka
łyżka
rozpocznij naukę
lusikka
nóż
rozpocznij naukę
veitsi
butelka
rozpocznij naukę
pullo
szklanka
rozpocznij naukę
lasi-
miska
rozpocznij naukę
kulho
garnek
rozpocznij naukę
kattila
napój na bazie sfermentowanego mleka, podobny do maślanki
rozpocznij naukę
piimä
sok
rozpocznij naukę
mehu
piwo
rozpocznij naukę
olut
herbata
rozpocznij naukę
tee
ser
rozpocznij naukę
juusto
szynka
rozpocznij naukę
kinkku
owsianka, najczęściej podawana z owocami
rozpocznij naukę
puuro
bułka
rozpocznij naukę
sämpylä
dżem
rozpocznij naukę
hillo
miód
rozpocznij naukę
hunaja
parapetówka
rozpocznij naukę
tupaantuliaiset

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.