sushi master

 0    28 fiszek    weronikapasik
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
daikon
rozpocznij naukę
długa biała rzodkiew
garia gari shoga
rozpocznij naukę
imbir marynowany krojony w plastry
Gobo
rozpocznij naukę
korzeń łopianu
goma
rozpocznij naukę
ziarna sezamu
kanpyo
rozpocznij naukę
suszone paski tykwy
konbu
rozpocznij naukę
suszone glony pocięte na kawałki lub w paski
kyuri
rozpocznij naukę
japoński ogórek
moyashi
rozpocznij naukę
kiełki fasoli, długie białe kiełki małej zielonej fasolki mung
nori yakisushinori
rozpocznij naukę
cienkie arkusze z prażonych krasnorostów
odori-ebi
rozpocznij naukę
żywa krewetka "dancing shrimp" danie z żywych krewetek
oshinko
rozpocznij naukę
kiszona żółta rzepa takuan
shiso
rozpocznij naukę
świeże zielone liście o lekko miętowym zapachu do marynowania śliwek
shiitake
rozpocznij naukę
grzyby
shoga
rozpocznij naukę
świeży imbir
shoyu
rozpocznij naukę
sos sojowy
su
rozpocznij naukę
ocet ryżowy
tofu
rozpocznij naukę
serek z soi
tofu głęboko smażone Abura age
rozpocznij naukę
smażone na głębokim oleju
agari (ocha)
rozpocznij naukę
zielona herbata
gari (shoga)
rozpocznij naukę
marynowany imbir
geso (tako)
rozpocznij naukę
ośmiornica
gyoku (tamagoyaki)
rozpocznij naukę
słodki omlet
Murasaki (shoyu) fioletowy
rozpocznij naukę
sos sojowy
neta (tane)
rozpocznij naukę
dodatki do ryżu
otemono (hashi)
rozpocznij naukę
pałeczki
sabi (wasabi)
rozpocznij naukę
chrzan
sabi nuki
rozpocznij naukę
proszę bez chrzanu
shari (gohan, meshi)
rozpocznij naukę
zakwaszony ryż

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.