ALIMENTATION

 0    49 fiszek    jurczakagnieszka
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
siroter
siroter de rhume
rozpocznij naukę
popijać
popijać rum
pimenter
Le piment
rozpocznij naukę
przyprawić
przyprawa
Le pain d'épices
rozpocznij naukę
piernik
savoureux (-euse)
délicieux
rozpocznij naukę
pyszny smaczny I ładnie pachnący
exquis / exquise
rozpocznij naukę
wykwintny/ wykwintna
succulent
rozpocznij naukę
soczysty
Le sirop d'érable
rozpocznij naukę
syrop klonowy
savourer
rozpocznij naukę
smakować, delektować się
louche (f.)
rozpocznij naukę
chochla (f.)
un seau
rozpocznij naukę
wiadro
les myrtilles (f)
rozpocznij naukę
jagody (ż, l. mn)
sauter son repas
il a sauté son petit déjeuner
rozpocznij naukę
pomijać swój posiłek
on pominął swojej śniadanie
blanc-manger
rozpocznij naukę
blamanż, galaretka
La cuisine du terroir
rozpocznij naukę
Kuchnia lokalna
cul-de-poule
rozpocznij naukę
miska do mieszania
vol-au-vent
rozpocznij naukę
pasztecik francuski
la viande conventionnelle
rozpocznij naukę
mięso konwencjonalne
insectes comestibles
rozpocznij naukę
jadalne owady
le goût intrinsèque
rozpocznij naukę
wrodzony smak
consommateur insectivore
rozpocznij naukę
konsument owadożerny
saupoudrer de farine, de sucre
rozpocznij naukę
popruszyć czymś. nie ma po czasowniku rodzajnikow
levain
rozpocznij naukę
zaczyn
une croûte de pain
rozpocznij naukę
skórka chleba
la façonnage de la pâte
rozpocznij naukę
formowanie ciasta
pétrir, pétri
rozpocznij naukę
ugniatać, zagnieść ugnieciony
scarifier
rozpocznij naukę
rozpulchniać
cuire (au four)
rozpocznij naukę
Gotować (w piekarniku)
cuire à la vapeur
rozpocznij naukę
gotować na parze
une cuisson
rozpocznij naukę
gotowanie
la croûte
rozpocznij naukę
przypieczona skórka w cieście chlebie
la mie, partie molle à l'intérieur du pain
rozpocznij naukę
miąsz, miękka część wewnątrz chleba.
malaxer la pâte
rozpocznij naukę
zagnieść ciasto
verser
rozpocznij naukę
nalewać, przelewać
croustillant
rozpocznij naukę
puszysty
moelleux, moelleuse
rozpocznij naukę
puszysty, puszysta
ouïe (f.)
rozpocznij naukę
słuch, przesłuchanie
rassasiant, rassasier
rozpocznij naukę
sycący, nasycić
pulpeuse
rozpocznij naukę
soczysta
suave, doux
rozpocznij naukę
uprzejmy, słodki
croquant/e
rozpocznij naukę
chrupki/a
insipide, fade
rozpocznij naukę
bez smaku, nijakie
pulpeux
rozpocznij naukę
papkowaty
comestible
rozpocznij naukę
jadalny
un autocuiseur
rozpocznij naukę
szybkowar
un bocal
rozpocznij naukę
słoik
couvercle (m.)
rozpocznij naukę
pokrywka, okładka (m.)
un autocuiseur
rozpocznij naukę
szybkowar
sauter le couvercle
rozpocznij naukę
podnieść pokrywkę
ronger, les rongeurs
rozpocznij naukę
gryźć, gryzonie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.