Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
ALIMENTATION
ALIMENTATION
0
49 fiszek
jurczakagnieszka
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
siroter
siroter de rhume
rozpocznij naukę
popijać
popijać rum
pimenter
Le piment
rozpocznij naukę
przyprawić
przyprawa
Le pain d'épices
rozpocznij naukę
piernik
savoureux (-euse)
délicieux
rozpocznij naukę
pyszny smaczny I ładnie pachnący
exquis / exquise
rozpocznij naukę
wykwintny/ wykwintna
succulent
rozpocznij naukę
soczysty
Le sirop d'érable
rozpocznij naukę
syrop klonowy
savourer
rozpocznij naukę
smakować, delektować się
louche (f.)
rozpocznij naukę
chochla (f.)
un seau
rozpocznij naukę
wiadro
les myrtilles (f)
rozpocznij naukę
jagody (ż, l. mn)
sauter son repas
il a sauté son petit déjeuner
rozpocznij naukę
pomijać swój posiłek
on pominął swojej śniadanie
blanc-manger
rozpocznij naukę
blamanż, galaretka
La cuisine du terroir
rozpocznij naukę
Kuchnia lokalna
cul-de-poule
rozpocznij naukę
miska do mieszania
vol-au-vent
rozpocznij naukę
pasztecik francuski
la viande conventionnelle
rozpocznij naukę
mięso konwencjonalne
insectes comestibles
rozpocznij naukę
jadalne owady
le goût intrinsèque
rozpocznij naukę
wrodzony smak
consommateur insectivore
rozpocznij naukę
konsument owadożerny
saupoudrer de farine, de sucre
rozpocznij naukę
popruszyć czymś. nie ma po czasowniku rodzajnikow
levain
rozpocznij naukę
zaczyn
une croûte de pain
rozpocznij naukę
skórka chleba
la façonnage de la pâte
rozpocznij naukę
formowanie ciasta
pétrir, pétri
rozpocznij naukę
ugniatać, zagnieść ugnieciony
scarifier
rozpocznij naukę
rozpulchniać
cuire (au four)
rozpocznij naukę
Gotować (w piekarniku)
cuire à la vapeur
rozpocznij naukę
gotować na parze
une cuisson
rozpocznij naukę
gotowanie
la croûte
rozpocznij naukę
przypieczona skórka w cieście chlebie
la mie, partie molle à l'intérieur du pain
rozpocznij naukę
miąsz, miękka część wewnątrz chleba.
malaxer la pâte
rozpocznij naukę
zagnieść ciasto
verser
rozpocznij naukę
nalewać, przelewać
croustillant
rozpocznij naukę
puszysty
moelleux, moelleuse
rozpocznij naukę
puszysty, puszysta
ouïe (f.)
rozpocznij naukę
słuch, przesłuchanie
rassasiant, rassasier
rozpocznij naukę
sycący, nasycić
pulpeuse
rozpocznij naukę
soczysta
suave, doux
rozpocznij naukę
uprzejmy, słodki
croquant/e
rozpocznij naukę
chrupki/a
insipide, fade
rozpocznij naukę
bez smaku, nijakie
pulpeux
rozpocznij naukę
papkowaty
comestible
rozpocznij naukę
jadalny
un autocuiseur
rozpocznij naukę
szybkowar
un bocal
rozpocznij naukę
słoik
couvercle (m.)
rozpocznij naukę
pokrywka, okładka (m.)
un autocuiseur
rozpocznij naukę
szybkowar
sauter le couvercle
rozpocznij naukę
podnieść pokrywkę
ronger, les rongeurs
rozpocznij naukę
gryźć, gryzonie
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Jurczakagnieszka.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Podstawowa gramatyka angielska
wypróbuj za darmo
500 najważniejszych czasowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności