italia

 0    25 fiszek    klaing
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
DOP
rozpocznij naukę
certyfikat, produkty oryginalny i wyprodukowany zgodnie z recepturą
pomidory san marzano
rozpocznij naukę
jędrne zbite pomidory, delikatne, rosną na glebie wulkanicznej
salami piccante ventricina
rozpocznij naukę
wieprzowe, pikantna aromatyczna
cannoli
rozpocznij naukę
rurki, nadziane kremem z sera ricotta
panna cotta
rozpocznij naukę
gotowana śmietanka,
salami sopressa veneta
rozpocznij naukę
słodkawe, 30-40 dni, grubo mielone mięso
tiramisu
rozpocznij naukę
deser, biszkopt nasączony espresso, na to krem z mascarpone żółtek i cukru posypane czekoladą
prosciutto
rozpocznij naukę
szynka suszona
prosciutto cotto
rozpocznij naukę
szynka gotowana
salsiccia
rozpocznij naukę
włoskie kiełbasy surowe
speck
rozpocznij naukę
speck
pancetta coppata
rozpocznij naukę
boczek bez skórki, z brzucha wieprza
orzechy pinii
rozpocznij naukę
obrane z łusek jadalne nasiona niektorych sosen
krem balsamiczny
rozpocznij naukę
aromatyczny gęsty powstaje z redukcji octu balsamicznego
marinara
rozpocznij naukę
włoski sos pomidorowy z oregano i bazylią
pesto
rozpocznij naukę
zielony sos, oliwa bazylia parmezan, orzzeszki piniowe
prosciutto di san daniiele dop
rozpocznij naukę
najbardziej prestiżowe włoskie prosciutto, świnia z północynch włoch, niezmienna metoda produkcji
mozzarella fior di latte
rozpocznij naukę
mozarella z mleka krowiego, powstaje w procesie pierwszej wytąconej koagulacji podpuszki, delikatna kremowa
mozarella di bufala
rozpocznij naukę
ser z mleka bawolego, więcej tłuszczu i białka niż krowie, podpuszczkowe
burrata sorrentina
rozpocznij naukę
kremowa mozarella, z której wypływa gesta śmietana
ricotta
rozpocznij naukę
miękki niedojrzewający ser zwarowy, przypomina twaróg
mascarpone
rozpocznij naukę
ser z śmietanki, delikatny
podpuszczka
rozpocznij naukę
rozszczepia kazeine
nduja
rozpocznij naukę
bardzo ostra kiełbasa o miekkiej konsystencji
anchois
rozpocznij naukę
solona sardynka

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.