Cuisine (food)

 0    228 fiszek    jbuczkowska9
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
ogórek
rozpocznij naukę
le concombre
cytryna
rozpocznij naukę
le citron
pomidor
rozpocznij naukę
la tomate
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
banan
rozpocznij naukę
la banane
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
chleb
rozpocznij naukę
le pain
mleko
rozpocznij naukę
le lait
jabłko
rozpocznij naukę
la pomme
truskawka
rozpocznij naukę
la fraise
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pêche
kawa
rozpocznij naukę
le café
ziemniak
rozpocznij naukę
la pomme de terre
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat
łosoś
rozpocznij naukę
le saumon
ryż
rozpocznij naukę
le riz
ciasto
rozpocznij naukę
le gâteau
tuńczyk
rozpocznij naukę
thon
herbata
rozpocznij naukę
le thé
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
papryka
rozpocznij naukę
le poivron
czosnek
rozpocznij naukę
l'ail (m)
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
pieprz
rozpocznij naukę
le poivre
sól
rozpocznij naukę
le sel
sok
rozpocznij naukę
le jus
masło
rozpocznij naukę
le beurre
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
jogurt
rozpocznij naukę
le yaourt
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
kukurydza
rozpocznij naukę
le maïs
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
ananas
rozpocznij naukę
l'ananas
śliwka
rozpocznij naukę
la prune
majonez
rozpocznij naukę
de la mayonnaise
bułka
rozpocznij naukę
le petit pain
śledź
rozpocznij naukę
le hareng
fasola
rozpocznij naukę
le haricot (m)
winogrona
rozpocznij naukę
raisin
dorsz
rozpocznij naukę
morue
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
le cassis
seler
rozpocznij naukę
le céleri
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
ocet
rozpocznij naukę
le vinaigre
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
sernik
rozpocznij naukę
le cheesecake
deser
rozpocznij naukę
le dessert
zioła
rozpocznij naukę
les herbes
stek
rozpocznij naukę
le steak
wino
rozpocznij naukę
le vin
piwo
rozpocznij naukę
la bière
brokuły
rozpocznij naukę
le brocoli
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
les céréales
kokos
rozpocznij naukę
la noix de coco
twarożek
rozpocznij naukę
Cottage cheese
keczup
rozpocznij naukę
le ketchup
ryba z frytkami
rozpocznij naukę
poisson et frites
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
makaron
rozpocznij naukę
des pâtes
rzodkiewka
rozpocznij naukę
le radis
przekąska
rozpocznij naukę
un casse-croûte
rachunek
rozpocznij naukę
une addition
sos
rozpocznij naukę
la sauce
zupa
rozpocznij naukę
la soupe
oliwka
rozpocznij naukę
olive
dżem
rozpocznij naukę
la confiture
herbatnik
rozpocznij naukę
le biscuit, le petit-beurre
pomarańcza
rozpocznij naukę
l'orange
malina
rozpocznij naukę
la framboise
krewetki
rozpocznij naukę
crevette
bochenek chleba
rozpocznij naukę
un pain
lody
rozpocznij naukę
la glace
mąka
rozpocznij naukę
la farine
sos sałatkowy
rozpocznij naukę
sauce à salade
ośmiornica
rozpocznij naukę
le poulpe
lizak
rozpocznij naukę
la sucette
tabliczka czekolady
rozpocznij naukę
une tablette de chocolat
zielony groszek
rozpocznij naukę
pois verts
krab
rozpocznij naukę
crabe
makrela
rozpocznij naukę
le maquereau
sos do pieczeni
rozpocznij naukę
sauce à rôtir
butelka wody
rozpocznij naukę
une bouteille d'eau
agrest
rozpocznij naukę
la groseille à maquereau
jagnięcina
rozpocznij naukę
l'agneau
lemoniada
rozpocznij naukę
limonade
homar
rozpocznij naukę
le homard
Jajko
rozpocznij naukę
Oeuf
napój bezalkoholowy
rozpocznij naukę
boisson non alcoolisée
toster
rozpocznij naukę
le grille-pain
jajko sadzone
rozpocznij naukę
oeuf frit
jajko na twardo
rozpocznij naukę
oeuf dur
jajecznica
rozpocznij naukę
Oeufs brouillés
por
rozpocznij naukę
le poireau
plaster boczku
rozpocznij naukę
tranche de bacon
burak
rozpocznij naukę
la betterave
razowy
rozpocznij naukę
complet
baranina
rozpocznij naukę
le mouton
w proszku
rozpocznij naukę
en poudre
por
rozpocznij naukę
le poireau
mielony
rozpocznij naukę
haché
imbir
rozpocznij naukę
le gingembre
maslo
rozpocznij naukę
beurre
sos winegret
rozpocznij naukę
sauce vinaigrette
tubka koncentratu pomidorowego
rozpocznij naukę
un tube de concentré de tomate
łyżeczka cukru
rozpocznij naukę
une cuillère à café de sucre
mleko
rozpocznij naukę
le lait
kawałek ciasta
rozpocznij naukę
une part de gateau
karton soku pomarańczowego
rozpocznij naukę
carton de jus d'orange
baton czekoladowy
rozpocznij naukę
une barre de chocolat
jeżyna
rozpocznij naukę
la mûre
płatki kukurydziane
rozpocznij naukę
flocons de maïs
jajka
rozpocznij naukę
œufs
marchew
rozpocznij naukę
la carotte
zielona pietruszka
rozpocznij naukę
persil
przyprawa
rozpocznij naukę
goût
ostrygi
rozpocznij naukę
huîtres
wegetariański
rozpocznij naukę
végétarien
naleśniki
rozpocznij naukę
Crêpes
orzech
rozpocznij naukę
la noix
przyprawy korzenne
rozpocznij naukę
épices
ser
rozpocznij naukę
le fromage
cukinia
rozpocznij naukę
la courgette
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
płatki owsiane
rozpocznij naukę
Flocons d'avoine
płatki kukurydziane
rozpocznij naukę
flocons de maïs
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
les céréales
czosnek
rozpocznij naukę
l'ail (m)
czosnek (ząbek)
rozpocznij naukę
gousse d'ail)
piec
rozpocznij naukę
rôtir
grzyb
rozpocznij naukę
le champignon
wiśnia
rozpocznij naukę
la cerise acide
morela
rozpocznij naukę
l'abricot
awokado
rozpocznij naukę
l'avocat
sardynka
rozpocznij naukę
sardine
owoce morza
rozpocznij naukę
les fruits de mer
kakao
rozpocznij naukę
le cacao
musztarda
rozpocznij naukę
moutarde
mięso
rozpocznij naukę
la viande
szpinak
rozpocznij naukę
l'épinard (m)
limonka
rozpocznij naukę
la lime
kiwi
rozpocznij naukę
le kiwi
skorupiaki
rozpocznij naukę
fruits de mer
słodycze
rozpocznij naukę
les sucreries
mango
rozpocznij naukę
la mangue
omlet
rozpocznij naukę
l'omelette
jajko
rozpocznij naukę
l'œuf
pietruszka
rozpocznij naukę
le persil
cukier
rozpocznij naukę
le sucre
miód
rozpocznij naukę
le miel
sałatka
rozpocznij naukę
la salade
melon
rozpocznij naukę
melon
warzywo
rozpocznij naukę
le légume
grejpfrut
rozpocznij naukę
le pamplemousse
bekon
rozpocznij naukę
le bacon
czipsy
rozpocznij naukę
chips
kiełbasa
rozpocznij naukę
la saucisse
pieczywo tostowe
rozpocznij naukę
pain grillé
sos pomidorowy
rozpocznij naukę
sauce tomate
ciemny chleb
rozpocznij naukę
pain noir
nabiał
rozpocznij naukę
les produits laitiers
biały chleb
rozpocznij naukę
pain blanc
rogalik
rozpocznij naukę
un croissant
kalarepa
rozpocznij naukę
chou-rave
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
produits céréaliers
pasta rybna
rozpocznij naukę
Pâte de poisson
filet
rozpocznij naukę
filet
chleb razowy
rozpocznij naukę
pain de seigle
oregano
rozpocznij naukę
Origan
śmietana
rozpocznij naukę
la crème fraîche
szczypta soli
rozpocznij naukę
pincée de sel
krewetka
rozpocznij naukę
la crevette
kaszanka
rozpocznij naukę
boudin noir
bazylia
rozpocznij naukę
basilic
świeżo wyciśnięty sok
rozpocznij naukę
jus fraîchement pressé
sos barbecue
rozpocznij naukę
Sauce barbecue
sajgonka
rozpocznij naukę
rouleau de printemps
koktajl mleczny
rozpocznij naukę
Milk-shake
tłuczone ziemniaki
rozpocznij naukę
purée de pomme de terre
marmolada
rozpocznij naukę
confiture
starty ser
rozpocznij naukę
vieux fromage
woda z kranu
rozpocznij naukę
eau du robinet
świeżo parzona kawa
rozpocznij naukę
café fraîchement moulu
napój gazowany
rozpocznij naukę
la boisson gazeuse
gulasz
rozpocznij naukę
Goulache
kanapka
rozpocznij naukę
le sandwich
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
tortilla
rozpocznij naukę
Tortilla
słodka kukurydza
rozpocznij naukę
le maïs sucré
groszek
rozpocznij naukę
le pois
naleśnik
rozpocznij naukę
la crêpe
hamburger
rozpocznij naukę
le hamburger
parmezan
rozpocznij naukę
Parmesan
kapusta kiszona
rozpocznij naukę
la choucroute
grzyby suszone
rozpocznij naukę
Champignons séchés
marchewka
rozpocznij naukę
carotte
szparag
rozpocznij naukę
asperges
sos do sałatek
rozpocznij naukę
vinaigrette
anchois
rozpocznij naukę
anchois
jagoda
rozpocznij naukę
la baie
żeberka wieprzowe
rozpocznij naukę
côtes de porc
konina
rozpocznij naukę
viande de cheval
przekąska
rozpocznij naukę
un casse-croûte
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
les haricots verts
porzeczka
rozpocznij naukę
la groseille
dorsz
rozpocznij naukę
morue
pstrąg
rozpocznij naukę
la truite
pstrąg łososiowy
rozpocznij naukę
Truite de saumon
slimak
rozpocznij naukę
escargot
wolowina
rozpocznij naukę
du boeuf
cielęcina
rozpocznij naukę
le veau
tymianek
rozpocznij naukę
le thym
węglowodany
rozpocznij naukę
les glucides
flądra
rozpocznij naukę
patauger
przyprawy
rozpocznij naukę
les épices
olej roślinny
rozpocznij naukę
huile végétale
szparagi
rozpocznij naukę
asperges
soja
rozpocznij naukę
le soja
dynia
rozpocznij naukę
la citrouille
nasiona
rozpocznij naukę
des graines
klopsiki
rozpocznij naukę
Boulettes de viande
befsztyk
rozpocznij naukę
steak
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pâte sablée
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
poulet rôti
boczek
rozpocznij naukę
bacon

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.