usługi i zakłady

 0    14 fiszek    julkaxvs
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
Kawiarnia i cukiernia i cafeteria to...
rozpocznij naukę
gastronomia typu uzupełniającego
usługa?
rozpocznij naukę
podejmowanie żeby zaspokoić potrzeby konsumenta
podział usług gastronomicznych:
rozpocznij naukę
podstawowe, uzupełniające (dodatkowe) i kulturowo-rozrywkowe
usługi podstawowe mają
rozpocznij naukę
sale, kuchnie i zaplecze
Gary
usługi uzupełniające mają
rozpocznij naukę
(sala, kuchnia, zaplecze) + sale na imprezy, wynos lub inne
Loft
cechy usług gastronomicznych to
rozpocznij naukę
NIEMATERIALNOŚĆ (niewidzialne) NIEROZDZIELNOŚĆ (usługiwanie klientowi) RÓŻNORODNOŚĆ (jakość czas) NIETRWAŁOŚĆ usługi (bo jak można ją magazynować) I MIEJSCE
funkcje gastronomii
rozpocznij naukę
produkcja, usługa, konsumpcyjna np. wyroby na miejscu, handel
zakłady gastronomiczne dzielimy na:
rozpocznij naukę
punkty gastronomiczne, typ uzupełniający i typ żywieniowy
bary, bistro, jadalnie i restauracje to
rozpocznij naukę
typ żywieniowy zakładów gastronomicznych
smażalnie, lody, pijalnie i bufety to
rozpocznij naukę
punkty gastronomiczne
(snack bar) bar przekąskowy ma...
rozpocznij naukę
wynos, catering, brak rozrywki, samoobsługa i barmańska obsługa,
kanapki, przekąski, alkohol i bez, ciastka
bar uniwersalny ma...
rozpocznij naukę
wynos, brak rozrywki, samoobsługa,
potrawy popularne, napoje bezalkoholowe
bistro ma
rozpocznij naukę
przygotowane przekąski przy gościach, wynos
desery, i napoje bezalkoholowe
jadłodajnia ma
rozpocznij naukę
podstawowy asortyment i kelnerską obsługe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.