Pytanie |
Odpowiedź |
rozpocznij naukę
|
|
budujemy 40ml tequila; top up z soku pomarańczowego na wierzch grenadina garnish dowolny szkło wysokie/hurricane
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
budujemy 40 rum; 2-3 cząstki soku z limonki; top up z coli garnish dowolny szkło wysokie
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
budujemy 1/3 kahlúa (likier kawowy) 1/3baileys(likier śmietankowy irish cream) 1/3 triple sec lejemy w takiej kolejności po łyżce i podpalamy shot
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakujemy 40ml whisky(Bourbon);30 ml souera; 15ml syropu cukrowego; 2 dashe Angostury; 20 ml białka płynne najpierw dryshake później shakujemy garnish zest z pomarańczy niskie szkło
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakujemy 40ml gin; 30ml sour; 15ml syropu cukrowego; top up woda gazowana garnish dowolny szkło wysokie
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakujemy 40ml tequila; 20ml triple sec; 20ml sok z limonki; garnish crust z soli margaritka
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakujemy 40ml wódka cytrynowa; 20ml triple sec; 15ml sok z limonki; 30ml soku żurawinowego garnish podpalone olejki z skórki z pomarańczy koktajlówka
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakujemy40ml wódki; 20ml archersa(likier brzoskwiniowy);50ml sok pomarańczowy; top up z soku żurawinowego garnish dowolny szklo wysokie/hurricane
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakujemy 20ml wódka; 20ml tequila; 20ml biały rum; 20ml gin; 20ml triple sec; 20ml souera; 20ml syropu cukrowego; top up z coli garnish dowolny; szkło wysokie
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakujemy 40ml rum; 20ml sok z limonki; 10ml syropu cukrowego garnish dowolny koktajlówka
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
mieszany 60ml gin; 20ml wytrawny wermouth garnish z cytryny lub oliwki koktajlówka
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
throwing 40ml wódki; ok 100ml soku pomidorowego; 15ml sourera; dash Worcestershire, tabasco, pieprzu, soli garnish z selera bądź dowolny podawany bez lodu
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shakowane; 1 część Baileys; 1 część Kahúla; 1 część mleczko zagęszczone/śmietanka garnish dowolny koktajlówka
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml wódki; 20ml likieru kawowego; 30 ml śmietanka/mleczko; garnish z ziaren kawy niskie szkło; wódkę z likierem mieszamy w szklance śmietankę wstrząsamy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml rum; 1/2-3/4 limonka listki mięty; 2łyżki cukru/syropu cukrowy; woda gazowana; kruszony lód; muddlerujemy limonkę z cukrem dodajemy miętę kruszony lód i rum mieszamy dopełniamy wodą gazowaną i lodem kruszonym garnish z limonki i mięty szkło wysokie
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
budowany 3 części prosecco; 2 części aperol 1 część woda gazowana wlewamy w podanej kolejności garnish plasterek pomarańczy kieliszek do aperolu
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
mieszany 1 część gin; 1 część Campari; 1 część czerwony słodki wermut mieszamy w szkle garnish plasterek bądź zest z pomarańczy szkło niskie
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
mieszany 50 ml whiskey żytnia lub bourbon; 5ml syrop cukrowy; 3 dashe Angostury mieszany w szklanicy garnish zest z pomarańczy szkło niskie
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
mieszamy 40ml whiskey żytnia lub bourbon; 20ml czerwony słodki wermut; 2x dashe Angostury; mieszamy w szklanicy garnish wisienka koktajlowa koktajlówka
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
muddlowany 40ml cachaça; 1/2 limonki; 2 łyżeczki cukru trzcinowego; kruszony lód muddlerujemy limonkę z cukrem dodajemy lodu i cachaçe mieszamy uzupełniamy kruszonym lodem szkło niskie
|
|
|