Narzędzie, klasyfikacja i gotowanie

 0    86 fiszek    patrycjatabaka4
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
kroic w kostke
rozpocznij naukę
dice
mielić
rozpocznij naukę
to mince
smażony na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
deep fried
przyprawiać
rozpocznij naukę
to season
gotować w wrzątku
rozpocznij naukę
poached
piec
rozpocznij naukę
baked
ozdabiać
rozpocznij naukę
garnish
smak
rozpocznij naukę
flavour
rozmrażać
rozpocznij naukę
deefrost
tłuc
rozpocznij naukę
mash
obierać
rozpocznij naukę
to peel
filetować
rozpocznij naukę
filet
gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
polewać sosem
rozpocznij naukę
basted
tortownica
rozpocznij naukę
cake Tin
desa do krojenia
rozpocznij naukę
cutting board
durszlak
rozpocznij naukę
a colander
taca chłodząca
rozpocznij naukę
cooling tray
pogłębiarka
rozpocznij naukę
dredger
patelnia do smażenia
rozpocznij naukę
frying pan
Tarko
rozpocznij naukę
grater
chochelka
rozpocznij naukę
ladle
moździerz i tłuczek
rozpocznij naukę
mortar and pestle
siekacz do pietruszki
rozpocznij naukę
parsley chopper
obieraczka
rozpocznij naukę
Peeler
wałek do ciasta
rozpocznij naukę
a rolling pin
nożyczki
rozpocznij naukę
scissors
szaptułka
rozpocznij naukę
spatula
trzepaczka
rozpocznij naukę
whisk
mleczne produkty
rozpocznij naukę
milk products
orzechy
rozpocznij naukę
nuts
warzywa strączkowe
rozpocznij naukę
pulser
zioła
rozpocznij naukę
herbs
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
mięso
rozpocznij naukę
meat
suszone owoce
rozpocznij naukę
dried fruits
ciasta
rozpocznij naukę
cakes
ciastka
rozpocznij naukę
pastries
lukry
rozpocznij naukę
icings
makaron
rozpocznij naukę
pasta
ryby
rozpocznij naukę
fish
wina
rozpocznij naukę
wines
dziczyzna
rozpocznij naukę
game
zupy
rozpocznij naukę
soup
sery
rozpocznij naukę
cheese
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
sosy
rozpocznij naukę
sauces
zboże
rozpocznij naukę
cereal
fasola
rozpocznij naukę
bean
soczewica
rozpocznij naukę
lentils
ciecierzyca
rozpocznij naukę
chickpeas
fasola sojowa
rozpocznij naukę
soy beans
szałwia
rozpocznij naukę
sage
goździki
rozpocznij naukę
cloves
kurkuma
rozpocznij naukę
turmeric
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wołowina
rozpocznij naukę
beef
baranina
rozpocznij naukę
mutton
porzeczki
rozpocznij naukę
currants
rodzynki
rozpocznij naukę
raisins
suszone śliwki
rozpocznij naukę
Dried plums
śliwki
rozpocznij naukę
prunes
ptyś
rozpocznij naukę
puff
lukrowany
rozpocznij naukę
glace
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
okoń
rozpocznij naukę
perch
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
bażant
rozpocznij naukę
pheasant
consommé
rozpocznij naukę
consomme
rósol
rozpocznij naukę
cock a leekie
bulion
rozpocznij naukę
broth
chowder
rozpocznij naukę
chowder
pszenica
rozpocznij naukę
wheat
owies
rozpocznij naukę
oats
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
zyto
rozpocznij naukę
rye
nerkowiec
rozpocznij naukę
cashew
imbir
rozpocznij naukę
ginger
maślany
rozpocznij naukę
buttery
pardwa
rozpocznij naukę
grouse
ser stilton
rozpocznij naukę
stilton cheese
przegrzebki
rozpocznij naukę
scallops
biszkopt
rozpocznij naukę
sponge cake
rolada
rozpocznij naukę
swiss roll
punktualność
rozpocznij naukę
punctuality

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.