żywność

 0    87 fiszek    marzenaosuch8
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
LES FRUITS
rozpocznij naukę
owoce
la pomme
rozpocznij naukę
jabłko
la poire
rozpocznij naukę
gruszka
la fraise
rozpocznij naukę
truskawka
l’orange
rozpocznij naukę
pomarańcza
la mandarine
rozpocznij naukę
mandarynka
le rasin
rozpocznij naukę
winogrono
la banane
rozpocznij naukę
banan
les fruits de la forêt
rozpocznij naukę
owoce leśne
les fruits secs
rozpocznij naukę
suszone owoce
le melon
rozpocznij naukę
cytryna
la pasteque
rozpocznij naukę
arbuz
les dattes
rozpocznij naukę
daktyle
les figues
rozpocznij naukę
figi
le noix de coco
rozpocznij naukę
kokos
le noix de pécan
rozpocznij naukę
orzech pekan
LES LEGUMES
rozpocznij naukę
warzywa
le poivron
rozpocznij naukę
papryka
la tomate
rozpocznij naukę
pomidor
le chou
rozpocznij naukę
kapusta
la carotte
rozpocznij naukę
marchewka
l’oignon
rozpocznij naukę
cebula
l’ail
rozpocznij naukę
czosnek
le concombre
rozpocznij naukę
ogórek
la laitue
rozpocznij naukę
sałata
le champignon
rozpocznij naukę
grzyb
le brocoli
rozpocznij naukę
brokuł
le chou-fleur
rozpocznij naukę
kalafior
les pommes de terre
rozpocznij naukę
ziemniaki
le gingembre
rozpocznij naukę
imbir
LA CHARCUTERIE
rozpocznij naukę
wędliny
LES VIANDES
rozpocznij naukę
mięsa
la côtelette de porc
rozpocznij naukę
kotlet wieprzowy
le foie gras
rozpocznij naukę
gęsia wątróbka
le poulet
rozpocznij naukę
kurczak
le filet de boeuf
rozpocznij naukę
filet wołowy (stek)
le jambon de Bayonne
rozpocznij naukę
szynka Bajońska
le jambon blanc
rozpocznij naukę
szynka biała
la saucisse
rozpocznij naukę
kiełbasa
le veau
rozpocznij naukę
cielęcina
le boeuf
rozpocznij naukę
wołowina
l’agneau
rozpocznij naukę
jagnięcina
le gibier
rozpocznij naukę
dziczyzna
la dinde
rozpocznij naukę
indyk
le lapin
rozpocznij naukę
królik
le canard
rozpocznij naukę
kaczka
LES POISSONS
rozpocznij naukę
ryby
le saumon
rozpocznij naukę
łosoś
le thon
rozpocznij naukę
tuńczyk
la sardine
rozpocznij naukę
sardynka
le hareng
rozpocznij naukę
śledź
l’anchois
rozpocznij naukę
anchois (sardela)
le maquereau
rozpocznij naukę
makrela
la carpe
rozpocznij naukę
karp
la truite
rozpocznij naukę
pstrąg
la morue
rozpocznij naukę
dorsz
le merlu
rozpocznij naukę
morszczuk
la sole
rozpocznij naukę
sola
LES BOISSON
rozpocznij naukę
napoje
un jus
rozpocznij naukę
sok
le thé
rozpocznij naukę
herbata
le cafe
rozpocznij naukę
kawa
l’eau
rozpocznij naukę
woda
le lait
rozpocznij naukę
mleko
LES SUCRERIES
rozpocznij naukę
słodycze
le chocolat
rozpocznij naukę
czekolada
les bonbons
rozpocznij naukę
cukierki
un gâteau
rozpocznij naukę
ciasto
une tarte
rozpocznij naukę
tarta
la glace
rozpocznij naukę
lody
le dessert
rozpocznij naukę
deser
les beignets
rozpocznij naukę
pączki
LES AUTRES
rozpocznij naukę
inne
le pain
rozpocznij naukę
chleb
une baguette
rozpocznij naukę
bagietka
le sel
rozpocznij naukę
sól
les pâtes
rozpocznij naukę
makaron
les œufs
rozpocznij naukę
jajka
de huile d'olive
rozpocznij naukę
oliwa z oliwek
le fromage
rozpocznij naukę
ser
du riz
rozpocznij naukę
ryż
le yaourt
rozpocznij naukę
jogurt
le beurre
rozpocznij naukę
masło
la soupe
rozpocznij naukę
zupa
un plat
rozpocznij naukę
danie
le sucre
rozpocznij naukę
cukier
le maïs
rozpocznij naukę
kukurydza

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.