ŻYWIENIE

 0    45 fiszek    mrybaczek17a
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
an apricot
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
czarna pożeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
rzodkiewka
rozpocznij naukę
a radish
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
flądra
rozpocznij naukę
flounder
śledź
rozpocznij naukę
a herring
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
nabiał
rozpocznij naukę
dairy
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
ciasto kruche
rozpocznij naukę
pastry
bezkofeinowy
rozpocznij naukę
decaffeinated
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
z wolnego chowu (o jajkach)
rozpocznij naukę
free-range
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
pikantny, słony
rozpocznij naukę
savoury
gazowany/niegazowany
rozpocznij naukę
sparkling/still
smażony na sposób chiński
rozpocznij naukę
stri-fried
gęsty
rozpocznij naukę
thick
razowy
rozpocznij naukę
wholemeal
wapń
rozpocznij naukę
calcium
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
błonnik
rozpocznij naukę
fibre
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
potas
rozpocznij naukę
potassium
skrobia
rozpocznij naukę
starch
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
niedożywiony
rozpocznij naukę
malnourished
dieta śródziemnomorska
rozpocznij naukę
Mediterranean diet
odżywianie
rozpocznij naukę
nutrition
mieszać
rozpocznij naukę
stir
naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
casserole
sztućce
rozpocznij naukę
cutlery
przykrywka
rozpocznij naukę
lid
serwetka
rozpocznij naukę
a napkin
garnek
rozpocznij naukę
saucepan
danie główne
rozpocznij naukę
main course

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.