Moja lekcja

 0    25 fiszek    sandratrela03
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
piec (np. chleb)
rozpocznij naukę
to bake
grillować
rozpocznij naukę
to barbecue
fasola
rozpocznij naukę
bean
wołowina
rozpocznij naukę
beef
pieprz
rozpocznij naukę
black pepper
kość
rozpocznij naukę
bone
produkty mleczne
rozpocznij naukę
dairy products
mleko pełnotłuste
rozpocznij naukę
full-fat milk
mleko półtłuste
rozpocznij naukę
half-fat milk
wzrost / rozwój
rozpocznij naukę
growth
atak serca
rozpocznij naukę
heart attack
choroba serca
rozpocznij naukę
heart disease
wysokie ciśnienie krwi
rozpocznij naukę
high blood plesure
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
chude mięso
rozpocznij naukę
lean meat
soczewica
rozpocznij naukę
lentil
niskotłuszczowy
rozpocznij naukę
low-fat
tłuc
rozpocznij naukę
to mash
z nadwagą
rozpocznij naukę
overweight
natka pietruszki
rozpocznij naukę
parsley
mąka zwykła (br.) / mąka uniwersalna (popr.)
rozpocznij naukę
plain flour (br.) / all-purpose flour (am.)
gotować (jajka)
rozpocznij naukę
to poach (eggs)
nalewać
rozpocznij naukę
to pour
przetworzone mięso
rozpocznij naukę
processed meat
trzeć
rozpocznij naukę
to rub

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.