unit 4

 0    110 fiszek    guest2813135
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
bakery product
rozpocznij naukę
wyroby piekarnicze
carrot
rozpocznij naukę
marchewka
chicken
rozpocznij naukę
kurczak
cream
rozpocznij naukę
śmietanka
dairy product
rozpocznij naukę
nabiał
friut
rozpocznij naukę
owoce
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
oil
rozpocznij naukę
olej
olive
rozpocznij naukę
Oliwa
pancake
rozpocznij naukę
naleśnik
pea
rozpocznij naukę
groszek
peach
rozpocznij naukę
brzoskwinia
pie
rozpocznij naukę
ciasto
plum
rozpocznij naukę
śliwka
prawn
rozpocznij naukę
krewetka
rice
rozpocznij naukę
Ryż
seafood
rozpocznij naukę
owoce morza
semi skimmed milk
rozpocznij naukę
półtuste mleko
starter
rozpocznij naukę
przystawka
sweetcorn
rozpocznij naukę
kukurydza cukrowa
sweets
rozpocznij naukę
słodycze
tuna
rozpocznij naukę
Tuńczyk
turkey
rozpocznij naukę
indyk
vegetables
rozpocznij naukę
warzywa
baked
rozpocznij naukę
pieczony
boiled
rozpocznij naukę
gotowany
dessert
rozpocznij naukę
deser
dish
rozpocznij naukę
danie
fresh
rozpocznij naukę
świeży
fried
rozpocznij naukę
smażony
frozen
rozpocznij naukę
mrożony
main course
rozpocznij naukę
danie główne
healthy
rozpocznij naukę
zdrowy
raw
rozpocznij naukę
surowy
roast
rozpocznij naukę
pieczeń
snack
rozpocznij naukę
przekąska
spicy
rozpocznij naukę
Pikantny
stale
rozpocznij naukę
czerstwy
tasty
rozpocznij naukę
smaczny
unhealthy
rozpocznij naukę
niezdrowy
cuisine
rozpocznij naukę
kuchnia
chef
rozpocznij naukę
szef kuchni
eat out
rozpocznij naukę
jeść poza domem
fancy
rozpocznij naukę
wyszukany
homely
rozpocznij naukę
niewyszukany
order
rozpocznij naukę
zamówienie
reservation
rozpocznij naukę
rezerwacja
seasonal
rozpocznij naukę
sezonowy
service
rozpocznij naukę
obsługa
staff
rozpocznij naukę
personel
tip
rozpocznij naukę
napiwek
variety
rozpocznij naukę
różnorodność
consumption
rozpocznij naukę
spożycie
dietary trend
rozpocznij naukę
trend żywieniowy
eating habits
rozpocznij naukę
nawyki żywieniowe
home made
rozpocznij naukę
domowej roboty
junk food
rozpocznij naukę
niezdrowe jedzenie
ready made
rozpocznij naukę
gotowe
takeaway
rozpocznij naukę
na wynos
serving
rozpocznij naukę
porcja
vegetarian
rozpocznij naukę
wegetariański
cooperate
rozpocznij naukę
współpracować
disadventage
rozpocznij naukę
wada
international
rozpocznij naukę
międzynarodowy
misunderstand
rozpocznij naukę
źle zrozumieć
overbook
rozpocznij naukę
przyjmować zbyt wiele rezerwacji
overcooked
rozpocznij naukę
rozgotowany
precooked
rozpocznij naukę
uprzednio ugotowany
recooked
rozpocznij naukę
odgrzany
redo
rozpocznij naukę
przerobić
undercooked
rozpocznij naukę
niedogotowany
underestimate
rozpocznij naukę
nie doceniać
agriculture
rozpocznij naukę
rolnictwo
attend
rozpocznij naukę
uczestniczyć
attitude
rozpocznij naukę
nastawienie
carbohydrate
rozpocznij naukę
węglowodan
cereal
rozpocznij naukę
płatki zbożowe
cookery programme
rozpocznij naukę
program kulinarny
contain
rozpocznij naukę
zawierać
cure
rozpocznij naukę
lekarstwo
detailed
rozpocznij naukę
szczegółowe
diet
rozpocznij naukę
dieta
dried
rozpocznij naukę
suszony
drop
rozpocznij naukę
upuszczać
entertainment
rozpocznij naukę
rozrywka
esswntial
rozpocznij naukę
niezbędne
event
rozpocznij naukę
wydarzenie
fat
rozpocznij naukę
tłuszcz
fatal
rozpocznij naukę
śmiertelny
flavour
rozpocznij naukę
smak
genetically modified
rozpocznij naukę
modyfikowany genetycznie
global warming
rozpocznij naukę
globalne ocieplenie
ingriedent
rozpocznij naukę
składnik
invent
rozpocznij naukę
wynaleźć
invisible
rozpocznij naukę
niewidzialny
mineral
rozpocznij naukę
minerał
mixture
rozpocznij naukę
miesznka
nutrient
rozpocznij naukę
skladnik pokarmowy
powder
rozpocznij naukę
proszek
prepare
rozpocznij naukę
przygotować
preserve
rozpocznij naukę
zakonserwowac
protein
rozpocznij naukę
białko
ripe
rozpocznij naukę
dojrzały
qualitt
rozpocznij naukę
jakość
soft drink
rozpocznij naukę
napój bezalkoholowy
super food
rozpocznij naukę
super żywność
vitamin
rozpocznij naukę
witamina
waste
rozpocznij naukę
marnować
worldwide
rozpocznij naukę
oholno światowy

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.