Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
zawodowy ang
zawodowy ang
0
52 fiszki
guest2779344
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
zakwas z maki zytnej
rozpocznij naukę
sour rye flour Juice
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
suszone
rozpocznij naukę
dried
Borowiki
rozpocznij naukę
cep mashrooms
ząbki
rozpocznij naukę
cloves
wywar z kostki do zupy
rozpocznij naukę
stock from a soup cube
łyżka stołową
rozpocznij naukę
table spoon
liść laurowy
rozpocznij naukę
bay leaf
ziele angielskie
rozpocznij naukę
grains allspice
majeranek
rozpocznij naukę
marjoram
gęsta śmietana
rozpocznij naukę
thick cream
opłukać
rozpocznij naukę
rinse
zamoczyć
rozpocznij naukę
soak
dusic
rozpocznij naukę
simmer over
odcedzić
rozpocznij naukę
strain
doprowadzić do wrzenia
rozpocznij naukę
bring to a boil
paski
rozpocznij naukę
strips
plasterki
rozpocznij naukę
slices
zdjąć z ognia
rozpocznij naukę
take off the Heat
ćwiartki
rozpocznij naukę
quarters
cebula z goździkami
rozpocznij naukę
onion with cloves
suszone śliwki
rozpocznij naukę
prunes
moczyć
rozpocznij naukę
soak
sparzyć
rozpocznij naukę
blanch
jalowiec
rozpocznij naukę
juniper
tymianek
rozpocznij naukę
thyme
kapusta kiszona
rozpocznij naukę
sauerkraut
smalec
rozpocznij naukę
lard
żeberka
rozpocznij naukę
chops
rozpuścić smalec
rozpocznij naukę
melt the lard
pokoric w kostkę
rozpocznij naukę
dice
moczenie
rozpocznij naukę
soaking
dusic
rozpocznij naukę
simmer
często mieszając
rozpocznij naukę
stirring frequntly
parzone rodzynki
rozpocznij naukę
steamed raisins
Cienko
rozpocznij naukę
Thin
połączyć
rozpocznij naukę
combine
usunąć
rozpocznij naukę
remove
parowanie
rozpocznij naukę
break
gładki
rozpocznij naukę
smooth
pył
rozpocznij naukę
dust
obsługiwać
rozpocznij naukę
serve
danie
rozpocznij naukę
a course
sos
rozpocznij naukę
sauce
skwarki wieprzowe
rozpocznij naukę
pork greaves
maszynka do mielenia
rozpocznij naukę
mincer
ubijanie
rozpocznij naukę
whipping
sztywne szczyty
rozpocznij naukę
stiff peaks
ciasto
rozpocznij naukę
dough
nasmarowane
rozpocznij naukę
greased
przegrzany
rozpocznij naukę
preheated
rozsmarowane
rozpocznij naukę
spread
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest2779344.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
500 najważniejszych czasowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Business Presentation
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności