Meny og museum

 0    83 fiszki    norskpasta
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
lekko wedzony
rozpocznij naukę
lettrøkt
zielona cebulka
rozpocznij naukę
vårløksaioli
chleb zytni
rozpocznij naukę
rugbrød
orzechy włoskie
rozpocznij naukę
valnøtter
ser dlugodojrzewajacy
rozpocznij naukę
sæterøst
kielki
rozpocznij naukę
spirer
soczysta, posiekana
rozpocznij naukę
saftig, strimlet
jarmuż
rozpocznij naukę
grønnkål
doprawione
rozpocznij naukę
smaksatt med
pokrojony w kostkę
rozpocznij naukę
ternet
chrzan
rozpocznij naukę
pepperrot
polane
rozpocznij naukę
toppet med
bezglutenowy, bez soi
rozpocznij naukę
glutenfri, soyafri
podawane z
rozpocznij naukę
servert med
pyszne
rozpocznij naukę
deilig
pszenica
rozpocznij naukę
hvete
zyto
rozpocznij naukę
rug
owies
rozpocznij naukę
havre
orkisz
rozpocznij naukę
spelt
pszenica płaskurka
rozpocznij naukę
emmer
nasiona sezamu
rozpocznij naukę
sesamfrø
slod
rozpocznij naukę
malt
gorczyca
rozpocznij naukę
sennep
skorupiaki
rozpocznij naukę
skalldyr
mieczaki
rozpocznij naukę
bløtdyr
lubin
rozpocznij naukę
lupin
seler
rozpocznij naukę
selleri
orzech laskowy
rozpocznij naukę
hasselnøtt
migdał
rozpocznij naukę
mandel
zawiera gluten i sladowe ilosci soi
rozpocznij naukę
Inneholder gluten og spor av soya
maka pszenna
rozpocznij naukę
hvetemel
kotlet mielony
rozpocznij naukę
karbonade
musztarda
rozpocznij naukę
sennep
przystawki
rozpocznij naukę
forretter
dania glowne
rozpocznij naukę
hovedretter
filet wołowy
rozpocznij naukę
filet av okse
warzywa sezonowe
rozpocznij naukę
sesongens grønnsaker
kotlet z renifera
rozpocznij naukę
reinsdyrkarbonade
potrawy rybne
rozpocznij naukę
fiskeretter
sos smietanowy
rozpocznij naukę
fløtesaus, hvitsaus,
swiezo parzony pstrag
rozpocznij naukę
fersk dampet ørret
gesta smietana, kwasna
rozpocznij naukę
rømme
klopsiki
rozpocznij naukę
kjøttkakker
lody smietankowe
rozpocznij naukę
fløteis
bogato nadziewane
rozpocznij naukę
rikelig fylt med
jablka w kawalkach
rozpocznij naukę
epler i biter
grzanki
rozpocznij naukę
krutonger
zurek
rozpocznij naukę
sur rugsuppe
pietruszka
rozpocznij naukę
persille
koperek
rozpocznij naukę
dill
szczypiorek
rozpocznij naukę
gressløk
pieczony losos
rozpocznij naukę
bakt laks
swiezo wyciskany sok
rozpocznij naukę
ferskpresset juice
bita smietana
rozpocznij naukę
pisket krem
imbir
rozpocznij naukę
ingefær
sezonowa herbata
rozpocznij naukę
sesongbasert te
do wyboru
rozpocznij naukę
Valg av
karafka wody
rozpocznij naukę
karaffel med vann
napoje alkoholowe
rozpocznij naukę
alkoholholdige drikker
grzane piwo
rozpocznij naukę
gløggøl
grzane wino
rozpocznij naukę
gløgg
powstalo w
rozpocznij naukę
ble etablert i
zostalo podniesione do rangi
rozpocznij naukę
ble det hevet til rangeringen av
godziny otwarcia
rozpocznij naukę
åpningstider
nieczynne
rozpocznij naukę
stengt
darmowy wstęp
rozpocznij naukę
gratis inngang
eksponaty (w muzeum)
rozpocznij naukę
utstillinger (i museet)
dziedziny sztuki
rozpocznij naukę
kunstfelt
kolekcja, zbiór
rozpocznij naukę
samlingen
nabytki
rozpocznij naukę
oppkjøp
Najciekawsze zespoly zabytkow prezentowane w gmachu glownym
rozpocznij naukę
De mest interessante kompleksene av monumenter presentert i hovedbygningen:
sredniowieczny
rozpocznij naukę
middelalder
rzemiosło artystyczne
rozpocznij naukę
kunstnerisk Håndverk
daleki wschód
rozpocznij naukę
fjernøstens
wspolczesna ceramika artystyczna
rozpocznij naukę
samtidskunstnerisk keramikk
siedziba
rozpocznij naukę
setet, hovedkvarter
wzniesiony w stylu neorenesansu pod koniec
rozpocznij naukę
reist i nyrenessansestil på slutten av
od rynku dzieli go 10 minutowy spacer
rozpocznij naukę
Det er en 10-minutters spasertur fra hovedmarket.
trzon kolekcji
rozpocznij naukę
kjernen i samlingen
przekazy
rozpocznij naukę
overføringer
skarb
rozpocznij naukę
skatten
mieszczanskie epitafia
rozpocznij naukę
borgerepitafier
zostal zachowany
rozpocznij naukę
ble bevart

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.