Moja lekcja

 0    35 fiszek    lukasznowacki5
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
beef
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
dziczyzna
rozpocznij naukę
game
szynka
rozpocznij naukę
ham
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
klops
rozpocznij naukę
meatloaf
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
drób
rozpocznij naukę
poultry
kiełbaska
rozpocznij naukę
sausage
średnio
rozpocznij naukę
medium
surowy
rozpocznij naukę
rare
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well done
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
filet
rozpocznij naukę
a fillet
ryba z frytkami
rozpocznij naukę
fish and chips
śledź
rozpocznij naukę
a herring
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
sardynki
rozpocznij naukę
sardines
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
tuńczyk
rozpocznij naukę
a tuna
masło
rozpocznij naukę
butter
serek do smarowania
rozpocznij naukę
cheese spread
twarożek
rozpocznij naukę
cottage cheese
śmietanka
rozpocznij naukę
cream
serek kremowy
rozpocznij naukę
cream cheese
lody
rozpocznij naukę
ice cream
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
mleko
rozpocznij naukę
milk
półtłuste mleko
rozpocznij naukę
semi-skimmed milk
chude mlek
rozpocznij naukę
skim milk
bułka
rozpocznij naukę
a bread roll

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.