Cechy żywności

 0    32 fiszki    m04
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
świeży
rozpocznij naukę
frisch
kaloryczny
rozpocznij naukę
kalorienvoll
tłusty
rozpocznij naukę
fett
zawierający tłuszcz
rozpocznij naukę
fetthaltig
pyszny
rozpocznij naukę
lecker
obrzydliwy
rozpocznij naukę
eklig/abscheulich
łagodny
rozpocznij naukę
mild
chudy, niskotłuszczowy
rozpocznij naukę
mager/fettarm
pikantny, ostry
rozpocznij naukę
pikant
aromatyczny, pikantny
rozpocznij naukę
würzig
słony
rozpocznij naukę
salzig
kwaśny
rozpocznij naukę
sauer
słodki
rozpocznij naukę
süß
czerstwy, wyschnięty, wytrawny
(wytrawny: o winie)
rozpocznij naukę
trocken
zepsuty, spleśniały
rozpocznij naukę
verdorben
pieprzny
rozpocznij naukę
pfefferig
wędzony
rozpocznij naukę
geräuchert
surowy
(żywność)
rozpocznij naukę
roh
nieświeży
rozpocznij naukę
alt
gęsty, zawiesisty
rozpocznij naukę
dick
rzadki
rozpocznij naukę
dünn
mdły
rozpocznij naukę
fade
zepsuty, nieświeży
rozpocznij naukę
faul
bez smaku
rozpocznij naukę
geschmacklos
twardy
rozpocznij naukę
hart
chrupki
rozpocznij naukę
knackig
wyborny
rozpocznij naukę
köstlich
dojrzały
rozpocznij naukę
reif
ostry
rozpocznij naukę
scharf
smaczny
rozpocznij naukę
schmackhaft
miękki
rozpocznij naukę
weich

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.