Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
przedmioty opisujące żywność
przedmioty opisujące żywność
0
65 fiszek
guest2869056
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
apetyczny
rozpocznij naukę
appetizing
mdły
rozpocznij naukę
bland
gumowaty
rozpocznij naukę
chewy
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
jadalny
rozpocznij naukę
edible
z wolnego chowu
rozpocznij naukę
free-range
pełnotlusty
rozpocznij naukę
full fat
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
chudy
rozpocznij naukę
lean
pożywny
rozpocznij naukę
nutritious
odpychający
rozpocznij naukę
off-putting
ellologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
słony
rozpocznij naukę
savoury
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczony
rozpocznij naukę
skimmed
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
smażony krótko na dużym ogniu
rozpocznij naukę
stir-fried
bez smaku
rozpocznij naukę
tasteless
miękki
rozpocznij naukę
tender
twardy
rozpocznij naukę
tough
zaparzać herbatę/kawę
rozpocznij naukę
brew tea / coffee
przyrumienić
rozpocznij naukę
brown
wytwarzać pozytywne emocje poprzez jedzenie
rozpocznij naukę
communicate positive emotions through food
schłodzić
rozpocznij naukę
cool
kroić na ćwiartki
rozpocznij naukę
cut into quarters
rozmrażać
rozpocznij naukę
deforst
pokroić na kostkę
rozpocznij naukę
dice
odcedzać makaron
rozpocznij naukę
drain pasta
smażyć
rozpocznij naukę
fry
smażyć na głębokim tłuszczu
rozpocznij naukę
deep fry
smażyć na oleju
rozpocznij naukę
fry in oil
smażyć na małej ilości tłuszczu
rozpocznij naukę
shallow
zepsuć się
rozpocznij naukę
go off
zwietrzeć
rozpocznij naukę
go stale
zetrzeć na tarce
rozpocznij naukę
grate
natłuścić
rozpocznij naukę
grease
mielić kawę/przyprawy
rozpocznij naukę
grind coffee/spices
zagniatać ciasto ręcznie
rozpocznij naukę
knead dough by hand
ugotować coś od zera
rozpocznij naukę
cook something from scratch
marynować steki
rozpocznij naukę
marinate steaks
rozgniatać
rozpocznij naukę
mash
odmierzać
rozpocznij naukę
measure
zmielić mięso
rozpocznij naukę
mince meat
marynować
rozpocznij naukę
pickle
rozgrzać piekarnik
rozpocznij naukę
preheat the oven
pięć na najwyższym poziomie piekarnika
rozpocznij naukę
put under the grill
rozgrzać
rozpocznij naukę
reheat
opłukać
rozpocznij naukę
rinse
rozwałkować ciasto
rozpocznij naukę
roll out dough
doprawiać
rozpocznij naukę
season to taste
przesiewać mąkę
rozpocznij naukę
sieve flour
gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
wędzić
rozpocznij naukę
smoke
namoczyć
rozpocznij naukę
soak
smarować czymś cos
rozpocznij naukę
spread sth on sth
posypać
rozpocznij naukę
sprinkle
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
dusić
rozpocznij naukę
stew
mieszać
rozpocznij naukę
stir
faszerować
rozpocznij naukę
to stuff
słodzić
rozpocznij naukę
sweeten
zagęścić
rozpocznij naukę
thicken
ubijać śmietanę
rozpocznij naukę
whip cream
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest2869056.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności