12. Fruta y verdura

 0    116 fiszek    agatakundziarz
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
aguacate
rozpocznij naukę
awokado
albaricoque
rozpocznij naukę
morela
alcachofa
rozpocznij naukę
karczoch
apio
rozpocznij naukę
seler
arándano
rozpocznij naukę
Borówka amerykańska
batata
rozpocznij naukę
słodki ziemniak, batat
berenjena
rozpocznij naukę
bakłażan
brócoli / brécol
rozpocznij naukę
brokuł
cacao
rozpocznij naukę
kakao
calabacin
rozpocznij naukę
cukinia
calabaza
rozpocznij naukę
dynia
cáscara
rozpocznij naukę
łupina, skóra
cebollino
rozpocznij naukę
Szczypiorek
cereza
rozpocznij naukę
wiśnia
ciruela
rozpocznij naukę
śliwka
coco
rozpocznij naukę
orzech kokosowy
col / repollo
rozpocznij naukę
kapusta / kapusta
coles de bruselas
rozpocznij naukę
brukselki
coliflor
rozpocznij naukę
kalafior
crudo
rozpocznij naukę
surowy
dátil
rozpocznij naukę
daktyl
ecológico
rozpocznij naukę
przyjazny środowisku
eneldo
rozpocznij naukę
koper
espárragos
rozpocznij naukę
szparag
especias
rozpocznij naukę
przyprawy
espinacas
rozpocznij naukę
szpinak
frambuesa
rozpocznij naukę
malina
frutos secos
rozpocznij naukę
orzechy
girasol
rozpocznij naukę
słonecznik
granada
rozpocznij naukę
granat
grosella negra
rozpocznij naukę
czarna porzeczka
guisantes
rozpocznij naukę
zielony groszek
judías verdes
rozpocznij naukę
zielone fasolki
kiwi
rozpocznij naukę
kiwi
lima
rozpocznij naukę
Limonka
maduro
rozpocznij naukę
dojrzały
maíz
rozpocznij naukę
kukurydza
mandarina
rozpocznij naukę
mandarynka
melocotón
rozpocznij naukę
brzoskwinia
membrillo
rozpocznij naukę
pigwa
mora
rozpocznij naukę
jeżyna
nabo
rozpocznij naukę
Rzepa
pasas
rozpocznij naukę
rodzynki
pepino
rozpocznij naukę
ogórek
pepito
rozpocznij naukę
pestka
perejil
rozpocznij naukę
pietruszka
piel
rozpocznij naukę
skórka
pimienta
rozpocznij naukę
pieprz
pimiento
rozpocznij naukę
papryka
piña
rozpocznij naukę
ananas
podrido
rozpocznij naukę
zgniły
puerro
rozpocznij naukę
por
rábano
rozpocznij naukę
rzodkiewka
racimo
rozpocznij naukę
kiść
ralladura
rozpocznij naukę
starta skórka
relleno
rozpocznij naukę
faszerowany, nadziewany
remolacha
rozpocznij naukę
burak ćwikłowy
rúcula
rozpocznij naukę
rukola
sandía
rozpocznij naukę
arbuz
cacahuetes
rozpocznij naukę
orzeszki ziemne
nuez
rozpocznij naukę
orzech włoski
avellana
rozpocznij naukę
orzech laskowy
nuez de brasil
rozpocznij naukę
brazylijski orzech
almendra
rozpocznij naukę
migdał
anacardo
rozpocznij naukę
orzech nerkowca, nerkowiec
nuez de macadamia
rozpocznij naukę
Orzech macadamia
ciruela pasa
rozpocznij naukę
suszona śliwka
grosella roja
rozpocznij naukę
czerwona porzeczka
arándano rojo
rozpocznij naukę
żurawina
sin pepitas/ semillas
rozpocznij naukę
bezpestkowy
pepitas
rozpocznij naukę
małe pestki np. jabłek
pipas
rozpocznij naukę
duże pestki, np. dyni lub słonecznika
hueso
rozpocznij naukę
pestka np. brzoskwini
semilla
rozpocznij naukę
nasionko, ziarno
semilla de sésamo
rozpocznij naukę
nasiona sezamu
cebolla morada
rozpocznij naukę
fioletowa cebula
cebolleta
rozpocznij naukę
wiosenna cebula, dymka
legumbres
rozpocznij naukę
rośliny strączkowe
garbanzos
rozpocznij naukę
ciecierzyca
lentejas
rozpocznij naukę
soczewica
alubias / judías
rozpocznij naukę
fasola / fasola nerkowata
habas
rozpocznij naukę
bób
macedonia
rozpocznij naukę
sałatka owocowa
batido
rozpocznij naukę
koktajl
membrillo
rozpocznij naukę
pigwa
raiz de perejil
rozpocznij naukę
korzeń pietruszki
raiz de apio
rozpocznij naukę
korzeń selera
rábano picante
rozpocznij naukę
chrzan
col rizada
rozpocznij naukę
Jarmuż
anis
rozpocznij naukę
Anyż
albahaca
rozpocznij naukę
bazylia
hoja de laurel
rozpocznij naukę
liść laurowy
cardamomo
rozpocznij naukę
kardamon
chili, guindilla (molida)
rozpocznij naukę
chili, chili (mielone)
canela
rozpocznij naukę
cynamon
clavos (de olor)
rozpocznij naukę
goździki
cilantro
rozpocznij naukę
kolendra
comino
rozpocznij naukę
kmin rzymski
jengibre
rozpocznij naukę
imbir
hierbabuena
rozpocznij naukę
mięta pieprzowa
nuez moscada
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
orégano
rozpocznij naukę
Oregano
pimentón
rozpocznij naukę
papryka mielona
romero
rozpocznij naukę
rozmaryn
azafrán
rozpocznij naukę
szafran
sésamo
rozpocznij naukę
sezam
tomillo
rozpocznij naukę
tymianek
cúrcuma
rozpocznij naukę
Kurkuma
mejorana
rozpocznij naukę
Majeranek
hinojo
rozpocznij naukę
Koper włoski
hierba limón
rozpocznij naukę
trawa cytrynowa
piñones
rozpocznij naukę
orzeszki pinii
rama
rozpocznij naukę
laska np. cynamonu
virutas de coco
rozpocznij naukę
wiórki kokosowe
entero
rozpocznij naukę
cały, w kawałku
molido
rozpocznij naukę
mielony

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.