Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
jedzenje
jedzenje
0
113 fiszek
guest2899897
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
szparag
rozpocznij naukę
asparagus
lisc laurowy
rozpocznij naukę
Bay leaf
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
bób
rozpocznij naukę
broad beans
chleb ciemny
rozpocznij naukę
brown bread
seler korzeniowy
rozpocznij naukę
celeriac
seler naciowy
rozpocznij naukę
celery stick
duszone kawalki kurczaka
rozpocznij naukę
chicken stew
suszony tymianek
rozpocznij naukę
dried thyme
wegorz
rozpocznij naukę
eel
koper wloski
rozpocznij naukę
fennel
napoj gazowany
rozpocznij naukę
fizzy drink
maka
rozpocznij naukę
flour
zabek czosnku
rozpocznij naukę
garlic clove
sledz
rozpocznij naukę
Herring
jagniecina
rozpocznij naukę
lamb
por
rozpocznij naukę
a leek
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
mielone mieso
rozpocznij naukę
Minced meat
makowiec
rozpocznij naukę
poppy seed cake
drob
rozpocznij naukę
poultry
fasola szparagowa
rozpocznij naukę
runner beans
chleb zytni
rozpocznij naukę
Rye bread
ziarna
rozpocznij naukę
seeds
mleko poltluste
rozpocznij naukę
semi- skimmed milk
przystawka
rozpocznij naukę
side dish
napoj bezalkoholowy
rozpocznij naukę
soft drink
mleko odtluszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
koncentrat pomidorowy
rozpocznij naukę
tomato puree
pstrag
rozpocznij naukę
trout
rzepa
rozpocznij naukę
turnip
cielecina
rozpocznij naukę
veal
chleb pszenny
rozpocznij naukę
white bread
mleko pelnotluste
rozpocznij naukę
whole milk
chleb razowy
rozpocznij naukę
wholemeal bread
rozgniatac
rozpocznij naukę
crush
pokrojony w kostke
rozpocznij naukę
diced
swiezo zmielony
rozpocznij naukę
freshly ground
delikatnie
rozpocznij naukę
gently
kroic
rozpocznij naukę
chop
trzec
rozpocznij naukę
grate
probowac
rozpocznij naukę
sample
doprawic do smaku
rozpocznij naukę
season
gotowac sie na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
mieszac
rozpocznij naukę
stir
zwiekszac ogien
rozpocznij naukę
turn the heat up
ubijac
rozpocznij naukę
whisk
reklamowka
rozpocznij naukę
carrier bag
pol kwarty
rozpocznij naukę
pint
cwiartka
rozpocznij naukę
quarter
pudelko z przykrywka
rozpocznij naukę
tub
weglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
gazowany
rozpocznij naukę
carbonated
suszony
rozpocznij naukę
dried
jadalny
rozpocznij naukę
edible
tlusty
rozpocznij naukę
fatty
blonnik
rozpocznij naukę
fibre
wlasnej hodowli
rozpocznij naukę
home- grown
z umiarem
rozpocznij naukę
in moderation
chudy, bez tluszczu
rozpocznij naukę
lean
ryba oleista
rozpocznij naukę
oily fish
przetworzony
rozpocznij naukę
processed
bialko
rozpocznij naukę
protein
tluszcze nasycone
rozpocznij naukę
saturated fat
przyprawa
rozpocznij naukę
seasoning
scinac sie
rozpocznij naukę
set
sód
rozpocznij naukę
sodium
z duza zawartoscia skrobi
rozpocznij naukę
starchy
obficie poslodzony
rozpocznij naukę
sugary
polprzezroczysty
rozpocznij naukę
translucent
tluszcze nienasycone
rozpocznij naukę
unsaturated fats
pelnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholegrain
kuchnia np wloska
rozpocznij naukę
cuisine
danie dnia
rozpocznij naukę
dish of the day
danie glowne
rozpocznij naukę
main course
dodatki i srodki konserwujace
rozpocznij naukę
additives and preservatives
spozywac
rozpocznij naukę
consume
zmniejszyc spozycie czegos
rozpocznij naukę
cut down on sth
miec slabosc do slodyczy
rozpocznij naukę
have a sweet tooth
bogaty w kalorie/tluszcze
rozpocznij naukę
high in calories/fat
tracic na wadze
rozpocznij naukę
lose weight
zawartosc skladnikow odzywczych
rozpocznij naukę
nutritional content
osoba uzupelniajaca diete wegetarianska rybami
rozpocznij naukę
pescatarian
odchudzanie
rozpocznij naukę
slimming
objadanie sie
rozpocznij naukę
overeat/ binge eating
odwodnienie
rozpocznij naukę
dehydration
schorzenie
rozpocznij naukę
disorder
jesc nalogowo
rozpocznij naukę
eat compulsively
miec nudnosci
rozpocznij naukę
feel sick
niska samooconea
rozpocznij naukę
low self-esteem
niedozywiony
rozpocznij naukę
malnourished
niedozywienie
rozpocznij naukę
malnutrition
choroba
rozpocznij naukę
sickness
cierpiacy
rozpocznij naukę
sufferer
gora czegos
rozpocznij naukę
a mountain of sth
wiekowy
rozpocznij naukę
ancient
spiec cos na wior
rozpocznij naukę
burn sth to a crisp
katastrofa
rozpocznij naukę
disaster
robic cos jak szalony
rozpocznij naukę
do sth like mad
zmarzniete na kosc
rozpocznij naukę
frozen solid
slawny
rozpocznij naukę
legendary
slinka cienkie z ust
rozpocznij naukę
mouth-watering
miec nadmiar czegos
rozpocznij naukę
overflow with sth
suchy jak pieprz
rozpocznij naukę
bone dry
krystalicznie czysty
rozpocznij naukę
crystal clear
grobowa cisza
rozpocznij naukę
dead quiet
tani jak barszcz
rozpocznij naukę
dirt cheap
lodowaty
rozpocznij naukę
ice cold
szybki jak blyskawica
rozpocznij naukę
lightning fast
czarny jak smola
rozpocznij naukę
pitch-black
rozgrzany do czerwonosci
rozpocznij naukę
red hot
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest2899897.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Office Survival English - TOEIC® 1000 words
wypróbuj za darmo
1000 najpopularniejszych angielskich słów
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności