Dział 6 - opisywanie potraw i napojów (9)

 0    21 fiszek    Izka0413
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gotowany
rozpocznij naukę
bolled
chrupki
rozpocznij naukę
crunchy
suchy; wytrawny (o winie)
rozpocznij naukę
dry
świeży
rozpocznij naukę
fresh
mrożony
rozpocznij naukę
frozen
domowej roboty
rozpocznij naukę
home - made
surowy
rozpocznij naukę
raw
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
pełnotłusty
rozpocznij naukę
full-fat
mielony
rozpocznij naukę
ground
rozpuszczalny (np. o kawie)
rozpocznij naukę
instant
średnio wysmażony (o steku)
rozpocznij naukę
medium
ugotowany w wodzie bez skorupki (o jajku)
rozpocznij naukę
poached
w proszku
rozpocznij naukę
powdered
krwisty (o steku)
rozpocznij naukę
rare
wytrawny, smakowity
rozpocznij naukę
savory
kupny, kupiony w sklepie
rozpocznij naukę
shop - bought
odtluszczony (o mleku, jogurcie)
rozpocznij naukę
skimmed
pokrojony w plastry
rozpocznij naukę
sliced
dobrze wyposażony (o steku)
rozpocznij naukę
well-done

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.