kartkówka

 0    48 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
eaten to excess
rozpocznij naukę
zjedzony w nadmiarze
apricot
rozpocznij naukę
morela
brunch
rozpocznij naukę
późne śniadanie lub wczesny obiad
rasher of bacon
rozpocznij naukę
plaster boczku
food outlet
rozpocznij naukę
punkt gastronomiczny
poached
rozpocznij naukę
gotowany bez skorupki
cuisine
rozpocznij naukę
kuchnia jako sposób gotowania
dainty
rozpocznij naukę
drobny, delikatny
peel
rozpocznij naukę
obrać
rinse
rozpocznij naukę
opłukać
signature dish
rozpocznij naukę
danie popisowe
skimmed
rozpocznij naukę
odtłuszczone
instant
rozpocznij naukę
rozpuszczalna
influence on sth
rozpocznij naukę
wpływ na coś
tangerine
rozpocznij naukę
mandarynka
starter
rozpocznij naukę
przystawka
leave a tip
rozpocznij naukę
zostawić napiwek
radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
poultry
rozpocznij naukę
drób
takeaway
rozpocznij naukę
jedzenie na wynos
supper
rozpocznij naukę
kolacja
cool
rozpocznij naukę
schłodzić
side dish
rozpocznij naukę
dodatek do dania głównego
put on weight
rozpocznij naukę
przybrać na wadze
crunchy
rozpocznij naukę
chrupki
high-fibre
rozpocznij naukę
bogate w błonnik
sip
rozpocznij naukę
sączyć
nutritious
rozpocznij naukę
pożywny
drool at the thought of sth
rozpocznij naukę
ślinić się na myśl o czymś
bland
rozpocznij naukę
mdły
run out of sth
rozpocznij naukę
skończyć się
additives
rozpocznij naukę
dodatki do żywności
daily intake
rozpocznij naukę
dzienna dawka
gooseberry
rozpocznij naukę
agrest
savoury
rozpocznij naukę
wytrawne
cutlery
rozpocznij naukę
sztućce
wholemeal
rozpocznij naukę
razowy
main course
rozpocznij naukę
danie główne
fattening
rozpocznij naukę
tuczący
ingredient
rozpocznij naukę
składnik
gulp
rozpocznij naukę
połknąć
loaf of bread
rozpocznij naukę
bochenek chleba
life threatening
rozpocznij naukę
zagrażający życiu
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawa
napkin
rozpocznij naukę
serwetka
sour
rozpocznij naukę
kwaśny
cut down on
rozpocznij naukę
ograniczyć
review
rozpocznij naukę
recenzja

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.