Jedzenie - part 2.1 (rzeczowniki)

 0    107 fiszek    nemespana
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
homar
rozpocznij naukę
la langosta
krewetka
rozpocznij naukę
la langostina
lasagna
rozpocznij naukę
la lasaña
liść laurowy
rozpocznij naukę
el laurel
mleko
rozpocznij naukę
la leche
sałata
rozpocznij naukę
la lechuga
warzywa strączkowe
rozpocznij naukę
las legumbres
sola
rozpocznij naukę
el lenguado
soczewica
rozpocznij naukę
las lentejas
drożdże
rozpocznij naukę
la levadura
cytryna
rozpocznij naukę
el limón
lemoniada
rozpocznij naukę
la limonada
czerwona kapusta
rozpocznij naukę
la lombarda
okoń
rozpocznij naukę
la lubina
makaron
rozpocznij naukę
los macarrones
kukurydza
rozpocznij naukę
el maíz
mandarynka
rozpocznij naukę
la mandarina
mango
rozpocznij naukę
el mango
masło
rozpocznij naukę
la mantequilla
jabłko
rozpocznij naukę
la manzana
majonez
rozpocznij naukę
la mayonesa
małż
rozpocznij naukę
el mejillón
brzoskwinia
rozpocznij naukę
el melocotón
melon
rozpocznij naukę
el melón
mięta
rozpocznij naukę
la menta
morszczuk
rozpocznij naukę
la merluza
dżem
rozpocznij naukę
la mermelada
halibut
rozpocznij naukę
el mero
miód
rozpocznij naukę
la miel
jeżyna
rozpocznij naukę
la mora
kaszanka
rozpocznij naukę
la morcilla
mortadela
rozpocznij naukę
la mortadela
musztarda
rozpocznij naukę
la mostaza
repa
rozpocznij naukę
el nabo
pomarańcza
rozpocznij naukę
la naranja
oranżada
rozpocznij naukę
la naranjada
śmietana
rozpocznij naukę
la nata
krem / budyń
rozpocznij naukę
las natillas
japońska morela
rozpocznij naukę
el níspero
orzech
rozpocznij naukę
la nuez
oregano
rozpocznij naukę
el orégano
ostryga
rozpocznij naukę
la ostra
chleb
rozpocznij naukę
el pan
papaja
rozpocznij naukę
la papaya
brzoskwinia saturn
rozpocznij naukę
la paraguaya
ciasto / makaron
rozpocznij naukę
la pasta
ciasta / makarony
rozpocznij naukę
las pastas
ciasta
rozpocznij naukę
los pastelos
ziemniak
rozpocznij naukę
la patata
frytki
rozpocznij naukę
las patatas fritas
kaczka
rozpocznij naukę
el pato
indyk
rozpocznij naukę
el pavo
ogórek
rozpocznij naukę
el pepino
gruszka
rozpocznij naukę
la pera
pietruszka
rozpocznij naukę
el perejil
rybka
rozpocznij naukę
la pescadilla
miecznik
rozpocznij naukę
el pez espada
papryka (przyprawa)
rozpocznij naukę
el pimentón
pieprz
rozpocznij naukę
la pimienta
papryka
rozpocznij naukę
el pimiento
ananas
rozpocznij naukę
la piña
orzechy piniowe
rozpocznij naukę
los piñones
słonecznik
rozpocznij naukę
las pipas
pistacja
rozpocznij naukę
el pistacho
banan
rozpocznij naukę
el plátano
kurczak
rozpocznij naukę
el pollo
babka bożonarodzeniowa
rozpocznij naukę
el polvorón
grejpfrut
rozpocznij naukę
el pomelo
el postre
rozpocznij naukę
deser
por
rozpocznij naukę
el puerro
ser
rozpocznij naukę
el queso
żabnica
rozpocznij naukę
el rape
napój gazowany
rozpocznij naukę
el refresco
burak
rozpocznij naukę
la remolacha
kapusta
rozpocznij naukę
el repollo / la col
twaróg
rozpocznij naukę
el requesón
turbot
rozpocznij naukę
el rodaballo
sól
rozpocznij naukę
la sal
kiełbasa
rozpocznij naukę
la salchicha
salami / pepperoni
rozpocznij naukę
el salchichón
łosoś
rozpocznij naukę
el salmón
barwena
rozpocznij naukę
el salmonete
sos
rozpocznij naukę
la salsa
arbuz
rozpocznij naukę
la sandía
sardynka
rozpocznij naukę
la sardina
mątwa / sepia
rozpocznij naukę
la sepia
grzyby
rozpocznij naukę
las setas
cydr / jabłecznik
rozpocznij naukę
la sidra
zupa
rozpocznij naukę
la sopa
tort
rozpocznij naukę
la tarta
herbata
rozpocznij naukę
el té
cielęcina
rozpocznij naukę
la ternera
boczek
rozpocznij naukę
el tocino
pomidor
rozpocznij naukę
el tomate
tymianek
rozpocznij naukę
el tomillo
tost francuski
rozpocznij naukę
la torrija
pstrąg
rozpocznij naukę
la trucha
nugat
rozpocznij naukę
el turrón
winogron
rozpocznij naukę
la uva
wołowina
rozpocznij naukę
la vaca
wanilia
rozpocznij naukę
la vainilla
wermut
rozpocznij naukę
el vermut
ocet
rozpocznij naukę
el vinagre
wino
rozpocznij naukę
el vino
jogurt
rozpocznij naukę
el yogur
marchewka
rozpocznij naukę
la zanahoria
sok
rozpocznij naukę
el zumo / el jugo

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.