Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Jedzenie
Jedzenie
0
129 fiszek
akkasia
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
a radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
a pepper
rozpocznij naukę
papryka
salmon
rozpocznij naukę
łosoś
a watermelon
rozpocznij naukę
arbuz
pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
a tuna
rozpocznij naukę
tuńczyk
ham
rozpocznij naukę
szynka
a pear
rozpocznij naukę
gruszka
a peach
rozpocznij naukę
brzoskwinia
garlic
rozpocznij naukę
czosnek
grapes
rozpocznij naukę
winogrona
pasta
rozpocznij naukę
makaron
a pineapple
rozpocznij naukę
ananas
a plum
rozpocznij naukę
śliwka
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
beef
rozpocznij naukę
wołowina
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
yoghurt
rozpocznij naukę
jogurt
juice
rozpocznij naukę
sok
cottage cheese
rozpocznij naukę
twarożek
a cauliflower
rozpocznij naukę
kalafior
broccoli
rozpocznij naukę
brokuł
an avocado
rozpocznij naukę
awokado
tangerine, mandarin
rozpocznij naukę
mandarynka
a leek
rozpocznij naukę
por
parsley
rozpocznij naukę
pietruszka
a celery
rozpocznij naukę
seler
blueberries
rozpocznij naukę
borówki
blueberries
rozpocznij naukę
jagody
a blackberry
rozpocznij naukę
jeżyna
allspice
rozpocznij naukę
ziele angielskie
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
bay leaves
rozpocznij naukę
liście laurowe
gelatin
rozpocznij naukę
żelatyna
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
olive oil
rozpocznij naukę
oliwa z oliwek
powdered sugar
rozpocznij naukę
cukier puder
baking powder
rozpocznij naukę
proszek do pieczenia
Challah with crumble
rozpocznij naukę
chałka z kruszonką
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
cinnamon
rozpocznij naukę
cynamon
rolls
rozpocznij naukę
bułki
tortilla
rozpocznij naukę
tortlilla
oregano
rozpocznij naukę
oregano
basil
rozpocznij naukę
bazylia
pudding
rozpocznij naukę
budyń
jelly
rozpocznij naukę
kisiel
sauce
rozpocznij naukę
sos
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
pumpkin
rozpocznij naukę
dynia
Oatmeal
rozpocznij naukę
owsianka
honey
rozpocznij naukę
miód
Linseed, flax seeds
rozpocznij naukę
siemie lniane, nasiona lnu
bran
rozpocznij naukę
otręby
semolina
rozpocznij naukę
kasza
semolina
rozpocznij naukę
kasza manna
buckwheat groats
rozpocznij naukę
kasza gryczana
Bulgur
rozpocznij naukę
kasza bulgur
sunflower
rozpocznij naukę
słonecznik
dried fruits
rozpocznij naukę
suszone owoce
an apricot
rozpocznij naukę
morela
cereal, corn
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe, zboże
margarine
rozpocznij naukę
margaryna
dill
rozpocznij naukę
koper
mayonnaise
rozpocznij naukę
majonez
mustard
rozpocznij naukę
musztarda
spinach
rozpocznij naukę
szpinak
seafood
rozpocznij naukę
owoce morza
salad dressing
rozpocznij naukę
sos do sałatki
lentils, lentil
rozpocznij naukę
soczewica
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
chickpea
rozpocznij naukę
cieciorka
sausages
rozpocznij naukę
parówki
millet groats
rozpocznij naukę
kasza jaglana
herbs
rozpocznij naukę
zioła
watermelon
rozpocznij naukę
arbuz
turkey
rozpocznij naukę
indyk
Oat flakes
rozpocznij naukę
płatki owsiane
stale
rozpocznij naukę
czerstwy
sour
rozpocznij naukę
kwaśny
spicy
rozpocznij naukę
ostry (o smaku)
tasteless
rozpocznij naukę
mdły
raw
rozpocznij naukę
surowy, nieugotowany
burn
rozpocznij naukę
przypalić, spalić
sauce
rozpocznij naukę
sos
pour
rozpocznij naukę
nalać
mild
rozpocznij naukę
łagodny
bitter
rozpocznij naukę
gorzki
stir
rozpocznij naukę
zamieszać
fry
rozpocznij naukę
smażyć
slice
rozpocznij naukę
plaster
spices
rozpocznij naukę
przyprawy
brunch
rozpocznij naukę
późne śniadanie lub wczesny obiad
tasty
rozpocznij naukę
smaczny
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać, pokropić
yummy
rozpocznij naukę
przepyszny
fattening
rozpocznij naukę
tuczący
put on weight
rozpocznij naukę
przybrać na wadze
eat out
rozpocznij naukę
jadać na mieście
chop
rozpocznij naukę
kotlet
yucky
rozpocznij naukę
szczęście
takeaway
rozpocznij naukę
jedzenie na wynos
roast
rozpocznij naukę
pieczeń
leave a tip
rozpocznij naukę
zostawić napiwek
lose weight
rozpocznij naukę
schudnąć
packed lunch
rozpocznij naukę
lunch na wynos (np. kanapki do szkoły)
peel
rozpocznij naukę
skórka
barbecue
rozpocznij naukę
grill (przyjęcie)
starter
rozpocznij naukę
przekąska
beef stew
rozpocznij naukę
gulasz wołowy
mashed potatoes
rozpocznij naukę
tłuczone ziemniaki
Casserole
rozpocznij naukę
zapiekanka
chop
rozpocznij naukę
siekać, kroić
bean
rozpocznij naukę
ziarenko, ziarno
melt
rozpocznij naukę
roztapiać
beat
rozpocznij naukę
bić
nutritious
rozpocznij naukę
pożywny
smelly
rozpocznij naukę
cuchnące, śmierdzące
juicy
rozpocznij naukę
soczysty
spoonful
rozpocznij naukę
pełna łyżka
leftovers
rozpocznij naukę
resztki
smoked
rozpocznij naukę
wędzony
finely chopped
rozpocznij naukę
drobno posiekane
crunchy
rozpocznij naukę
chrupki
be fussy
rozpocznij naukę
być wybrednym
overcook
rozpocznij naukę
rozgotować
afternoon tea
rozpocznij naukę
podwieczorek
grind meat
rozpocznij naukę
mielić mięso
to mince
rozpocznij naukę
mielić
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Akkasia.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski dla Twojego dziecka
wypróbuj za darmo
Słownictwo do C1 Advanced (CAE)
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności