u6 cz1 k4

 0    22 fiszki    z123321
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
apetyczny
rozpocznij naukę
appetising
mdły, nijaki
rozpocznij naukę
bland
gumowaty, trudny do pogryzienia
rozpocznij naukę
chewy
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
jadalny / niejadalny
rozpocznij naukę
edible/inedible
z wolnego chowu (o jajkach)
rozpocznij naukę
free-range
pełnotłusty
rozpocznij naukę
full-fat
domowej roboty
rozpocznij naukę
homemade
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
pożywny, odżywczy
rozpocznij naukę
nutritious
odpychający
rozpocznij naukę
off-putting
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
marynowany
rozpocznij naukę
pickled
słony, wytrawny
rozpocznij naukę
savoury
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczony
rozpocznij naukę
skimmed
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
smażony krótko na dużym ogniu
rozpocznij naukę
stir-fried
bez smaku
rozpocznij naukę
tasteless
miękki, kruchy
rozpocznij naukę
tender
twardy
rozpocznij naukę
tough

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.