Moja lekcja

 0    32 fiszki    guest2941903
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mięso
rozpocznij naukę
meat
wołowina
rozpocznij naukę
beef
stek
rozpocznij naukę
steak
polędwica
rozpocznij naukę
sirloin
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
burgery
rozpocznij naukę
burgers
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
szynka
rozpocznij naukę
ham
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
drób
rozpocznij naukę
poultry
piersi
rozpocznij naukę
breasts
ryba
rozpocznij naukę
fish
homar
rozpocznij naukę
lobster
ostryga
rozpocznij naukę
oyster
małż
rozpocznij naukę
clam
krewetka
rozpocznij naukę
shrimp
cała ryba
rozpocznij naukę
whole fish
obrobiona ryba
rozpocznij naukę
dressed fish
filety
rozpocznij naukę
fillets
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
łuskać
rozpocznij naukę
shuck
ikra
rozpocznij naukę
roe
ser
rozpocznij naukę
cheese
śmietana
rozpocznij naukę
cream
masło
rozpocznij naukę
butter
jogurt
rozpocznij naukę
yoghurt
nabiał
rozpocznij naukę
dairy
zkwaszony
rozpocznij naukę
spoiled
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skim milk
mleko skondensowane
rozpocznij naukę
evaporated milk
pasteryzowany
rozpocznij naukę
pasteurized
zawierający żywe bakterie
rozpocznij naukę
cultured

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.