buliony i zupy

 0    31 fiszek    guest2523536
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
rosół/bulion
rozpocznij naukę
stock
resztki
rozpocznij naukę
leftovers
rosół z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken stock
rosół z ryby
rozpocznij naukę
fish stock
wyprodukowane
rozpocznij naukę
manufactured
kość
rozpocznij naukę
bone
wywar wołowy
rozpocznij naukę
brown stock
wysoki gar
rozpocznij naukę
stockpot
odpowiedni
rozpocznij naukę
proper
gotować na bardzo wolnym ogniu
rozpocznij naukę
simmer
płyn, ciecz
rozpocznij naukę
liquid
baza
rozpocznij naukę
bases
domowe
rozpocznij naukę
homemade
rosół warzywny
rozpocznij naukę
vegetable stock
unikać
rozpocznij naukę
avoid
słoiki
rozpocznij naukę
jars
zupy
rozpocznij naukę
soup
gulasz
rozpocznij naukę
stew
klarowna zupa
rozpocznij naukę
clear soups
gęsta zupa
rozpocznij naukę
thick soup
kremowa zupa
rozpocznij naukę
cream soup
puree
rozpocznij naukę
puree
bulion
rozpocznij naukę
broth
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
zupa z owoców morza
rozpocznij naukę
clam chowder
gęsta zupa ze skorupiaki
rozpocznij naukę
bisque
bulion
rozpocznij naukę
bouillon
klaryfikacja
rozpocznij naukę
clarification
rodzaj rosołu
rozpocznij naukę
consomme
gęściejszy
rozpocznij naukę
denser
odsączyć
rozpocznij naukę
strain

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.