chemia

 0    21 fiszek    dominikazukowska0
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
Do aminokwasów niezbędnych w diecie należy
rozpocznij naukę
Lizyna
U człowieka w skórze może zachodzić synteza pochodnej
rozpocznij naukę
Witamina D
Lecytyna jest związkiem określanym jako
rozpocznij naukę
FOSFATYDYLOCHOLINA
Białkiem mleka jest
rozpocznij naukę
kazeina
Monosacharydem obecnym w żywności jest
rozpocznij naukę
Glukoza
Witamina która rozpuszcza się w tłuszczach to
rozpocznij naukę
CHOLEKALCYFEROL
Do związków o charakterze antyoksydantów rozpuszczalnych w wodzie należy
rozpocznij naukę
ASKORBINIAN
8. Do wielonienasyconych kwasów tłuszczowyc h z szeregu n-6 należy
rozpocznij naukę
kwas linolowy
Hydroliza laktozy prowadzi do uwolnienia
rozpocznij naukę
GLUKOZY I GALAKTOZY
Menachinion to związek określany jako
rozpocznij naukę
witamina K
Enzogennym tzn. niezbędnym w diecie kwasem tłuszczownym jest
rozpocznij naukę
Kwas L-Lindelowy
Do naturalnych barwników surowców żywnościowych nie zaliczamy
rozpocznij naukę
TOKOFEROLI
13. Fruktoza jest ketozą i w środowisku wodnym tworzy struktury węglem anomerycznym we fruktozie jest w pozycji
rozpocznij naukę
2
Białka powstają w procesie
rozpocznij naukę
TRANSLACJI
Nieenzymatyczne brązowienie
rozpocznij naukę
REAKCJA KTÓREJ SZYBKOŚĆ EZRASTA WRAZ Z TEMPERATURĄ
Do białek składników glutenu zaliczamy
rozpocznij naukę
Gliadyny
Rola sodu
rozpocznij naukę
OSMATYCZNA
jod jest niezbędny do syntezy
rozpocznij naukę
insuliny
Do mikroelementów zaliczamy
rozpocznij naukę
Fe, I, Mo
Największą zawartość w białku jaja kurzego stanowi
rozpocznij naukę
Owoalbumina
Produkt o największej zawartości błonnika
rozpocznij naukę
płatki owsiane górskie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.