Jedzenie

 0    140 fiszek    KlaraKapibara
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
chleb
rozpocznij naukę
le pain
masło
rozpocznij naukę
le beurre
mleko
rozpocznij naukę
le lait
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
pomidor
rozpocznij naukę
la tomate
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
jabłko
rozpocznij naukę
la pomme
banan
rozpocznij naukę
la banane
ogórek
rozpocznij naukę
le concombre
cytryna
rozpocznij naukę
le citron
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pêche
kawa
rozpocznij naukę
le café
truskawka
rozpocznij naukę
la fraise
jogurt
rozpocznij naukę
le yaourt
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
ananas
rozpocznij naukę
l'ananas
ziemniak
rozpocznij naukę
la pomme de terre
łosoś
rozpocznij naukę
le saumon
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
tuńczyk
rozpocznij naukę
thon
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
czosnek
rozpocznij naukę
l'ail (m)
ryż
rozpocznij naukę
le riz
bułka
rozpocznij naukę
le petit pain
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
fasola
rozpocznij naukę
le haricot (m)
śliwka
rozpocznij naukę
la prune
papryka
rozpocznij naukę
le poivron
winogrona
rozpocznij naukę
les raisins
sok
rozpocznij naukę
le jus
kukurydza
rozpocznij naukę
le maïs
pieprz
rozpocznij naukę
le poivre
ocet
rozpocznij naukę
le vinaigre
śledź
rozpocznij naukę
le hareng
makaron
rozpocznij naukę
des pâtes
sól
rozpocznij naukę
le sel
seler
rozpocznij naukę
le céleri
majonez
rozpocznij naukę
de la mayonnaise
rzodkiewka
rozpocznij naukę
le radis
owies
rozpocznij naukę
l'avoine
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
dorsz
rozpocznij naukę
morue
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
le cassis
cukinia
rozpocznij naukę
la courgette
śmietana
rozpocznij naukę
la crème fraîche
nabiał
rozpocznij naukę
les produits laitiers
zioła
rozpocznij naukę
les herbes
szpinak
rozpocznij naukę
l'épinard (m)
brokuły
rozpocznij naukę
le brocoli
wiśnia
rozpocznij naukę
la cerise acide
owoce morza
rozpocznij naukę
les fruits de mer
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
produits céréaliers
grzyb
rozpocznij naukę
le champignon
kakao
rozpocznij naukę
le cacao
kiwi
rozpocznij naukę
le kiwi
sardynka
rozpocznij naukę
sardine
morela
rozpocznij naukę
l'abricot
płatki śniadaniowe
rozpocznij naukę
les céréales
awokado
rozpocznij naukę
l'avocat
limonka
rozpocznij naukę
la lime
napój
rozpocznij naukę
la boisson
jajko
rozpocznij naukę
l'œuf
musztarda
rozpocznij naukę
moutarde
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
légumineuses
mięso
rozpocznij naukę
la viande
ciecierzyca, cieciorka
rozpocznij naukę
pois chiches
cukier
rozpocznij naukę
le sucre
słodycze
rozpocznij naukę
les sucreries
soczewica
rozpocznij naukę
les lentilles
groszek
rozpocznij naukę
le pois
kasza
rozpocznij naukę
le gruau
keczup
rozpocznij naukę
le ketchup
olej
rozpocznij naukę
l'huile
oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
l'huile d'olive
ciasto
rozpocznij naukę
le gâteau
mąka
rozpocznij naukę
la farine
czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat
słony
rozpocznij naukę
salé
słodki
rozpocznij naukę
sucré
kwaśny
rozpocznij naukę
acide
gorzki
rozpocznij naukę
amer
posiłek
rozpocznij naukę
le repas
lody
rozpocznij naukę
la glace
dżem
rozpocznij naukę
la confiture
zboża
rozpocznij naukę
céréales
tłuszcz
rozpocznij naukę
un gras
produkty mleczne
rozpocznij naukę
produits laitiers
woda gazowana
rozpocznij naukę
l'eau gazeuse
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
sałatka
rozpocznij naukę
la salade
burak
rozpocznij naukę
la betterave
oliwka
rozpocznij naukę
l'olive
marchew
rozpocznij naukę
la carotte
miód
rozpocznij naukę
le miel
grejpfrut
rozpocznij naukę
le pamplemousse
kokos
rozpocznij naukę
la noix de coco
pomarańcza
rozpocznij naukę
l'orange
melon
rozpocznij naukę
melon
mango
rozpocznij naukę
la mangue
orzech nerkowca
rozpocznij naukę
la noix de cajou
migdały
rozpocznij naukę
amandes
słonecznik
rozpocznij naukę
le tournesol
szczypiorek
rozpocznij naukę
civette
twaróg
rozpocznij naukę
Cottage cheese
szparagi
rozpocznij naukę
asperges
pietruszka
rozpocznij naukę
le persil
malina
rozpocznij naukę
la framboise
talerz
rozpocznij naukę
l'assiette
kubek
rozpocznij naukę
le mug
szklanka
rozpocznij naukę
le verre
nóż
rozpocznij naukę
le couteau
łyżka
rozpocznij naukę
la cuillère
łyżeczka
rozpocznij naukę
la cuillère à café
widelec
rozpocznij naukę
la fourchette
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
czajnik
rozpocznij naukę
la bouilloire
miska
rozpocznij naukę
le bol
garnek
rozpocznij naukę
la casserole
sztućce
rozpocznij naukę
le couvert
smażyć
rozpocznij naukę
frire
piec
rozpocznij naukę
rôtir
gotować
rozpocznij naukę
cuire
obierać
rozpocznij naukę
éplucher
siekać
rozpocznij naukę
hacher
mieszać
rozpocznij naukę
mélanger
kroić
rozpocznij naukę
couper
przyprawy
rozpocznij naukę
les épices
bakalie, suszone owoce
rozpocznij naukę
fruits secs
boczek, bekon
rozpocznij naukę
lard
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
levure chimique
drożdże
rozpocznij naukę
Levure de boulangerie
nalewać, nałożyć
rozpocznij naukę
verser
odstawić
rozpocznij naukę
Laisser reposer
dynia
rozpocznij naukę
la citrouille

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.