Moja lekcja

 0    59 fiszek    nacia1278
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
aftertaste
rozpocznij naukę
posmak
appliance
rozpocznij naukę
urządzenie
bartender
rozpocznij naukę
barman
bitter
rozpocznij naukę
gorzki
burn
rozpocznij naukę
oparzenie
busser
rozpocznij naukę
busser
carbohydrante
rozpocznij naukę
węglowodany
chop
rozpocznij naukę
szatkować
cleaver
rozpocznij naukę
tasak
contaminate
rozpocznij naukę
zanieczyścić
cool
rozpocznij naukę
chłodno
deep fryer
rozpocznij naukę
frytkownica
dice
rozpocznij naukę
kroić w kostkę
disposal
rozpocznij naukę
pozbyć się
dissolve
rozpocznij naukę
rozpuścić
double boiler
rozpocznij naukę
bemar
drop
rozpocznij naukę
zmniejszenie / spadek
dull
rozpocznij naukę
nieciekawy, nudny
Equal
rozpocznij naukę
Równy
expiration date
rozpocznij naukę
termin ważności
fire hazard
rozpocznij naukę
zagrożenie pożarowe
flavor
rozpocznij naukę
smak
food poisoning
rozpocznij naukę
zatrucie pokarmowe
food runner
rozpocznij naukę
biegacz żywności
french knife
rozpocznij naukę
francuski nóż
grate
rozpocznij naukę
zetrzeć
grease
rozpocznij naukę
smar
heat
rozpocznij naukę
podgrzać
label
rozpocznij naukę
etykieta
ladle
rozpocznij naukę
chochla
mince
rozpocznij naukę
siekać
nutritition
rozpocznij naukę
odżywianie
pan
rozpocznij naukę
rondel
paring knife
rozpocznij naukę
nóż do obierania
pastry chef
rozpocznij naukę
Cukiernik
pinch
rozpocznij naukę
szczypta
pot
rozpocznij naukę
garnek
pour
rozpocznij naukę
nalać
prssure cooker
rozpocznij naukę
szybkowar
refrigenator
rozpocznij naukę
lodówka
sauce pan
rozpocznij naukę
rondel
scoop
rozpocznij naukę
łyżka do lodów
seat
rozpocznij naukę
miejsce
sharp
rozpocznij naukę
bystry
sheet pan
rozpocznij naukę
blacha do pieczenia
sift
rozpocznij naukę
przesiać
sink
rozpocznij naukę
zlew
slippery
rozpocznij naukę
śliski
smidgen
rozpocznij naukę
smidgen
soiled
rozpocznij naukę
zabrudzone
spill
rozpocznij naukę
rozlanie
stock pot
rozpocznij naukę
garnek wysoki
strain
rozpocznij naukę
odcedzić
taste bud
rozpocznij naukę
kubek smakowy
tongs
rozpocznij naukę
szczypce
toss
rozpocznij naukę
podrzucenie
utensil
rozpocznij naukę
akcesorium kuchenne
whisk
rozpocznij naukę
trzepaczka
savory
rozpocznij naukę
aromatyczny

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.