Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
niderlandzki
angielski
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
restauracja
restauracja
0
73 fiszki
xbiboadult
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
il baccala
rozpocznij naukę
dorsz
il brodo
rozpocznij naukę
rosół
il burro
rozpocznij naukę
masło
i capperi
rozpocznij naukę
kapary
la cipolla
rozpocznij naukę
cebula
la farina
rozpocznij naukę
mąka
il formaggio
rozpocznij naukę
ser
il fungo
rozpocznij naukę
grzyb
la melanzana
rozpocznij naukę
bakłażan
il midollo di bue
rozpocznij naukę
szpik wołowy
le olive
rozpocznij naukę
oliwki
il parmgiano
rozpocznij naukę
parmezan
la patata
rozpocznij naukę
ziemniak
il pepe
rozpocznij naukę
pieprz
il peperone
rozpocznij naukę
papryka
il pollo
rozpocznij naukę
kurczak
gli spinaci
rozpocznij naukę
szpinak
il tonno
rozpocznij naukę
tuńczyk
l'uovo
rozpocznij naukę
jajko
la zucca
rozpocznij naukę
dynia
affettare
rozpocznij naukę
kroic na plaster
aggiungere
rozpocznij naukę
dodawać
buttare la pasta
rozpocznij naukę
wrzuć makaron
condire
rozpocznij naukę
przyprawiać
cuocere
rozpocznij naukę
gotowac
friggere
rozpocznij naukę
smażyć
impastare
rozpocznij naukę
ugniatać
lavare
rozpocznij naukę
umyć
mescolare
rozpocznij naukę
łączyć, mieszać
pelare le patate
rozpocznij naukę
obierać ziemniaki
sbattare le uova
rozpocznij naukę
ubijać jajka
sbucciare
rozpocznij naukę
obierać
schiacciare
rozpocznij naukę
zgnieść
scolare
rozpocznij naukę
odpływ
tagliare
rozpocznij naukę
kroić, ciąć
versare
rozpocznij naukę
nalewać
il bicchiere
rozpocznij naukę
szklanka
il coltello
rozpocznij naukę
nóż
il cucchiaio
rozpocznij naukę
łyżka
la forchetta
rozpocznij naukę
widelec
il piatto
rozpocznij naukę
potrawa, talerz
le posate
rozpocznij naukę
sztućce
la saliera
rozpocznij naukę
solniczka
la tazza
rozpocznij naukę
filiżanka
i biscoti
rozpocznij naukę
herbatniki
i cereali
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
la fetta biscottata
rozpocznij naukę
sucharek
il miele
rozpocznij naukę
miód
il pane
rozpocznij naukę
chleb
la spremuta
rozpocznij naukę
sok
l'antipasto
rozpocznij naukę
przystawka
il coperto
rozpocznij naukę
nakrycie
il conto
rozpocznij naukę
rachunek
il contorno
rozpocznij naukę
dodatek
consigliare
rozpocznij naukę
doradzać
includere
rozpocznij naukę
zawierać
ordinare
rozpocznij naukę
zamawiać
raccomandare
rozpocznij naukę
polecić
saltare il primo
rozpocznij naukę
pomiń pierwszy
servire
rozpocznij naukę
serwować
apprezzato
rozpocznij naukę
cenny
battezzare
rozpocznij naukę
chrzcić
difusso
rozpocznij naukę
popularny
estasiato
rozpocznij naukę
zachwycony
il re
rozpocznij naukę
król
la regina
rozpocznij naukę
królowa
caldo
rozpocznij naukę
ciepły
freddo
rozpocznij naukę
zimno
fresco
rozpocznij naukę
świeży
insipido
rozpocznij naukę
bez smaku
piccante
rozpocznij naukę
pikantny
salato
rozpocznij naukę
posolony
scotto
rozpocznij naukę
rozgotowany
Stwórz fiszki
italiano
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Xbiboadult.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Slang amerykański
wypróbuj za darmo
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności