Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
angielski- unit 6
angielski- unit 6
0
236 fiszek
martazuzaqwerty
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
apricot
rozpocznij naukę
morela
put money in a bank
rozpocznij naukę
wpłacać pieniądze do banku
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
chef
rozpocznij naukę
szef kuchni
aubergine
rozpocznij naukę
bakłażan
beans
rozpocznij naukę
fasola
blackcurrant
rozpocznij naukę
czarna porzeczka
broccoli
rozpocznij naukę
brokuły
courgette
rozpocznij naukę
cukinia
cucumber
rozpocznij naukę
ogórek
garlic
rozpocznij naukę
czosnek
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
olive
rozpocznij naukę
oliwka
pepper
rozpocznij naukę
papryka
pumpkin
rozpocznij naukę
dynia
radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
raspberry
rozpocznij naukę
malina
soy beans
rozpocznij naukę
soja
spinach
rozpocznij naukę
szpinak
watermelon
rozpocznij naukę
arbuz
bacon
rozpocznij naukę
boczek
beefsteak
rozpocznij naukę
befsztyk
cod
rozpocznij naukę
dorsz
flounder
rozpocznij naukę
flądra
herring
rozpocznij naukę
śledź
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
salmon
rozpocznij naukę
łosoś
sole
rozpocznij naukę
sola
trout
rozpocznij naukę
pstrąg
turkey
rozpocznij naukę
indyk
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
cereal products
rozpocznij naukę
produkty zbożowe
chewing gum
rozpocznij naukę
guma do żucia
cream
rozpocznij naukę
śmietana
dairy products
rozpocznij naukę
nabiał
mushroom
rozpocznij naukę
grzyb
nut
rozpocznij naukę
orzech
olive oil
rozpocznij naukę
oliwa
parmesan cheese
rozpocznij naukę
parmezan
rice
rozpocznij naukę
ryż
roll
rozpocznij naukę
bułka
seafood
rozpocznij naukę
owoce morza
seaweed
rozpocznij naukę
wodorosty
seeds
rozpocznij naukę
nasiona
spices
rozpocznij naukę
przyprawy
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
vegetable oil
rozpocznij naukę
olej roślinny
meatballs
rozpocznij naukę
klopsiki
pasta
rozpocznij naukę
makaron
pastry
rozpocznij naukę
ciasto kruche
pork ribs
rozpocznij naukę
żeberka wieprzowe
roast chicken
rozpocznij naukę
pieczony kurczak
sausage roll
rozpocznij naukę
pasztecik z parówki
appetising
rozpocznij naukę
apetyczny
bland
rozpocznij naukę
mdły
creamy
rozpocznij naukę
kremowy
crusty
rozpocznij naukę
chrupiący
decaffeinated
rozpocznij naukę
bezkofeinowy
fatty
rozpocznij naukę
tłusty
free-range
rozpocznij naukę
z wolnego chowu
homemade
rozpocznij naukę
domowej roboty
lean
rozpocznij naukę
chudy (o mięsie)
organic
rozpocznij naukę
ekologiczny
pickled
rozpocznij naukę
marynowany
raw
rozpocznij naukę
surowy
savoury
rozpocznij naukę
słony
sparkling
rozpocznij naukę
gazowany
still
rozpocznij naukę
niegazowany
spicy
rozpocznij naukę
ostry
stir-fried
rozpocznij naukę
smażony na sposób chiński
sugar-free
rozpocznij naukę
bezcukrowy
thick
rozpocznij naukę
gęsty
vegan
rozpocznij naukę
wegański
vegetarian
rozpocznij naukę
wegetariański
wholemeal
rozpocznij naukę
razowy
animal fat
rozpocznij naukę
tłuszcz zwierzęcy
calcium
rozpocznij naukę
wapń
carbohydrates
rozpocznij naukę
węglowodany
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
fibre
rozpocznij naukę
błonnik
nutrients
rozpocznij naukę
składniki odżywcze
potassium
rozpocznij naukę
potas
protein
rozpocznij naukę
białko
starch
rozpocznij naukę
skrobia
unsaturated fats
rozpocznij naukę
tłuszcze nienasycone
apricot
rozpocznij naukę
morela
put money in a bank
rozpocznij naukę
wpłacać pieniądze do banku
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
chef
rozpocznij naukę
szef kuchni
aubergine
rozpocznij naukę
bakłażan
beans
rozpocznij naukę
fasola
blackcurrant
rozpocznij naukę
czarna porzeczka
broccoli
rozpocznij naukę
brokuły
courgette
rozpocznij naukę
cukinia
cucumber
rozpocznij naukę
ogórek
garlic
rozpocznij naukę
czosnek
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
olive
rozpocznij naukę
oliwka
pepper
rozpocznij naukę
papryka
pumpkin
rozpocznij naukę
dynia
radish
rozpocznij naukę
rzodkiewka
raspberry
rozpocznij naukę
malina
soy beans
rozpocznij naukę
soja
spinach
rozpocznij naukę
szpinak
watermelon
rozpocznij naukę
arbuz
bacon
rozpocznij naukę
boczek
beefsteak
rozpocznij naukę
befsztyk
cod
rozpocznij naukę
dorsz
flounder
rozpocznij naukę
flądra
herring
rozpocznij naukę
śledź
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
pork
rozpocznij naukę
wieprzowina
salmon
rozpocznij naukę
łosoś
sole
rozpocznij naukę
sola
trout
rozpocznij naukę
pstrąg
turkey
rozpocznij naukę
indyk
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
cereal products
rozpocznij naukę
produkty zbożowe
chewing gum
rozpocznij naukę
guma do żucia
cream
rozpocznij naukę
śmietana
dairy products
rozpocznij naukę
nabiał
mushroom
rozpocznij naukę
grzyb
nut
rozpocznij naukę
orzech
olive oil
rozpocznij naukę
oliwa
parmesan cheese
rozpocznij naukę
parmezan
rice
rozpocznij naukę
ryż
roll
rozpocznij naukę
bułka
seafood
rozpocznij naukę
owoce morza
seaweed
rozpocznij naukę
wodorosty
seeds
rozpocznij naukę
nasiona
spices
rozpocznij naukę
przyprawy
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
vegetable oil
rozpocznij naukę
olej roślinny
meatballs
rozpocznij naukę
klopsiki
pasta
rozpocznij naukę
makaron
pastry
rozpocznij naukę
ciasto kruche
pork ribs
rozpocznij naukę
żeberka wieprzowe
roast chicken
rozpocznij naukę
pieczony kurczak
sausage roll
rozpocznij naukę
pasztecik z parówki
appetising
rozpocznij naukę
apetyczny
bland
rozpocznij naukę
mdły
creamy
rozpocznij naukę
kremowy
crusty
rozpocznij naukę
chrupiący
decaffeinated
rozpocznij naukę
bezkofeinowy
fatty
rozpocznij naukę
tłusty
free-range
rozpocznij naukę
z wolnego chowu
homemade
rozpocznij naukę
domowej roboty
lean
rozpocznij naukę
chudy (o mięsie)
organic
rozpocznij naukę
ekologiczny
pickled
rozpocznij naukę
marynowany
raw
rozpocznij naukę
surowy
savoury
rozpocznij naukę
słony
sparkling
rozpocznij naukę
gazowany
still
rozpocznij naukę
niegazowany
spicy
rozpocznij naukę
ostry
stir-fried
rozpocznij naukę
smażony na sposób chiński
sugar-free
rozpocznij naukę
bezcukrowy
thick
rozpocznij naukę
gęsty
vegan
rozpocznij naukę
wegański
vegetarian
rozpocznij naukę
wegetariański
wholemeal
rozpocznij naukę
razowy
animal fat
rozpocznij naukę
tłuszcz zwierzęcy
calcium
rozpocznij naukę
wapń
carbohydrates
rozpocznij naukę
węglowodany
cholesterol
rozpocznij naukę
cholesterol
fibre
rozpocznij naukę
błonnik
nutrients
rozpocznij naukę
składniki odżywcze
potassium
rozpocznij naukę
potas
protein
rozpocznij naukę
białko
starch
rozpocznij naukę
skrobia
unsaturated fats
rozpocznij naukę
tłuszcze nienasycone
saturated fats
rozpocznij naukę
tłuszcze nasycone
vegetable fat
rozpocznij naukę
vegetable fat
tłuszcz roślinny
rozpocznij naukę
vegetable fat
vitamins
rozpocznij naukę
witaminy
balanced diet
rozpocznij naukę
zrównoważona dieta
crash diet
rozpocznij naukę
intensywna dieta odchudzająca
cut down on fatty foods
rozpocznij naukę
ograniczyć tłuste produkty
eating habits
rozpocznij naukę
nawyki żywieniowe
dietary habits
rozpocznij naukę
zwyczaje żywieniowe
digestion
rozpocznij naukę
trawienie
fad diet
rozpocznij naukę
dieta będąca chwilowo w modzie
fat-free
rozpocznij naukę
beztłuszczowy
food intolerance
rozpocznij naukę
nietolerancja pokarmowa
malnourished
rozpocznij naukę
niedożywiony
malnutrition
rozpocznij naukę
niedożywienie
mediterranean diet
rozpocznij naukę
dieta śródziemnomorska
nutrition
rozpocznij naukę
odżywianie
processed foods
rozpocznij naukę
produkty przetworzone
reduce fat intake
rozpocznij naukę
ograniczyć spożycie tłuszczu
reduce sugar intake
rozpocznij naukę
ograniczyć spożycie cukru
starving
rozpocznij naukę
bardzo głodny
add
rozpocznij naukę
dodać
bake
rozpocznij naukę
piec (chleb lub ciasto)
beat
rozpocznij naukę
ubijać
boil
rozpocznij naukę
doprowadzać do wrzenia
chop up
rozpocznij naukę
siekać
cook
rozpocznij naukę
gotować
cut
rozpocznij naukę
kroić
drain
rozpocznij naukę
odcedzać
fry
rozpocznij naukę
smażyć
grate
rozpocznij naukę
zetrzeć na tarce
ingredient
rozpocznij naukę
składnik
mince
rozpocznij naukę
zmielić
mix
rozpocznij naukę
mieszać
peel
rozpocznij naukę
obrać
recipe
rozpocznij naukę
przepis
roast
rozpocznij naukę
piec (mięso lub warzywa)
serve
rozpocznij naukę
podawać
slice
rozpocznij naukę
kroić na plasterki
stew
rozpocznij naukę
dusić
stir
np. łyżką)
rozpocznij naukę
mieszać (jedną substancję
strip
rozpocznij naukę
pasek
whip
rozpocznij naukę
ubijać (np. śmietanę)
bowl
rozpocznij naukę
miska
casserole dish
rozpocznij naukę
naczynie żaroodporne
crockery
rozpocznij naukę
naczynia
cutlery
rozpocznij naukę
sztućce
lid
rozpocznij naukę
przykrywka
mug
rozpocznij naukę
kubek
napkin
rozpocznij naukę
serwetka
place mat
rozpocznij naukę
podkładka pod talerz
pre-heated oven
rozpocznij naukę
nagrzany piekarnik
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
can
rozpocznij naukę
puszka
tin
rozpocznij naukę
puszka
container
rozpocznij naukę
pojemnik
loaf
rozpocznij naukę
bochenek
packet
rozpocznij naukę
paczka
tablespoon (tbs)
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
tub
rozpocznij naukę
plastikowe pudełko z przykrywką
tube
rozpocznij naukę
tubka
à la carte
rozpocznij naukę
wybór z karty
cold buffet
rozpocznij naukę
zimny bufet
dessert
rozpocznij naukę
deser
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Martazuzaqwerty.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności