Il Cibo 3. (Pesce e carne)

 0    92 fiszki    13Gabi
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
pesce e frutti di mare
rozpocznij naukę
ryby i owoce morza
la carpa
rozpocznij naukę
karp
il caviale
rozpocznij naukę
kawior
il granchio
rozpocznij naukę
krab
la canocchia
rozpocznij naukę
krewetka
l’aragosta
rozpocznij naukę
langusta
il salmone
rozpocznij naukę
łosoś
lo scombro
rozpocznij naukę
makrela
il granchio marino
rozpocznij naukę
krab morski
la trota
rozpocznij naukę
pstrąg
il filetto di pesce
rozpocznij naukę
filet rybny
la sardina
rozpocznij naukę
sardynka
l’aringa
rozpocznij naukę
śledź
il luccio
rozpocznij naukę
szczupak
il merluzzo
rozpocznij naukę
dorsz
il tonno
rozpocznij naukę
tuńczyk
l’ostrica
rozpocznij naukę
ostryga
la trota al cumino
rozpocznij naukę
pstrąg w kminku
la trota al burro
rozpocznij naukę
pstrąg w maśle
la trota alla panna
rozpocznij naukę
pstrąg w śmietanie
la carne
rozpocznij naukę
mięso
la carne di pollame
rozpocznij naukę
drób
la carne di manzo
rozpocznij naukę
wołowina
la carne di agnello
rozpocznij naukę
jagnięcina
la carne ovina
rozpocznij naukę
baranina
la carne di vitello
rozpocznij naukę
cielęcina
il tagliere
rozpocznij naukę
drewniana deska (do krojenia)
la carne di maiale
rozpocznij naukę
wieprzowina
la selvaggina
rozpocznij naukę
dziczyzna
la bistecca / il filetto
rozpocznij naukę
befsztyk
lo stufato
rozpocznij naukę
mięso duszone
il coniglio
rozpocznij naukę
królik
le polpette
rozpocznij naukę
kotlety mielone
il porcellino
rozpocznij naukę
prosiak
il gulash di manzo
rozpocznij naukę
gulasz wołowy
il cervo
rozpocznij naukę
jeleń
la pernice
rozpocznij naukę
kuropatwa
il capriolo
rozpocznij naukę
sarna
la lepre
rozpocznij naukę
zając
il fagiano
rozpocznij naukę
ripieno
la schiena di cervo
rozpocznij naukę
schab z jelenia
l’arrosto di capriolo
rozpocznij naukę
pieczeń z sarny
la pancetta
rozpocznij naukę
boczek
la schiena
rozpocznij naukę
schab
la cotoletta
rozpocznij naukę
kotlet
il filetto
rozpocznij naukę
polędwica
il sanguinaccio
rozpocznij naukę
kaszanka
la salsiccia di fegato
rozpocznij naukę
pasztetowa
il prosciutto affumicato
rozpocznij naukę
szynka wędzona
la carne macinata
rozpocznij naukę
mięso mielone
stufato
rozpocznij naukę
pieczony
ai ferri
rozpocznij naukę
grillowany, z rusztu
arrosto
rozpocznij naukę
pieczony
fritto
rozpocznij naukę
smażony
affumicato
rozpocznij naukę
wędzony
bollita / lessa
rozpocznij naukę
gotowany / z wody
al sangue
rozpocznij naukę
krwisty
poco cotto
rozpocznij naukę
słabo wysmażony
medio / ben cotto
rozpocznij naukę
średnio / dobrze wysmażone
Io preferisco piuttosto il pesce.
rozpocznij naukę
Preferuję raczej ryby.
Il pesce mi piace pure
rozpocznij naukę
lubię też ryby.
pollame
rozpocznij naukę
drób
il pollo
rozpocznij naukę
kurczak
l’oca
rozpocznij naukę
gęś
le frattaglie
rozpocznij naukę
podroby
l’anatra
rozpocznij naukę
kaczka
il gallo
rozpocznij naukę
kogut
il tacchino
rozpocznij naukę
indyk
la gallina
rozpocznij naukę
kura
il pollo alla griglia
rozpocznij naukę
kurczak pieczony na grillu
il pollo al peperoncino
rozpocznij naukę
kurczak z papryką
il pollo allo spiedo
rozpocznij naukę
kurczak pieczony na rożnie
il pollo farcito
rozpocznij naukę
kurczak nadziewany
il pollo arrosto
rozpocznij naukę
kurczak pieczony
contorni
rozpocznij naukę
dodatki
le patate arrostite
rozpocznij naukę
ziemniaki pieczone
le patate fritte
rozpocznij naukę
smażone ziemniaki
le patate lessate
rozpocznij naukę
gotowane ziemniaki
il purè di patate
rozpocznij naukę
puree z ziemniaków
i gnocchi di patate
rozpocznij naukę
kopytka
l'insalata di patate
rozpocznij naukę
sałatka ziemniaczana
le schiacciate di patate
rozpocznij naukę
placki ziemniaczane
le patate fritte
rozpocznij naukę
frytki
le crocchette
rozpocznij naukę
krokiety
il ripieno
rozpocznij naukę
nadzienie, farsz
il sugo
rozpocznij naukę
sos
il riso
rozpocznij naukę
ryż
l’insalata
rozpocznij naukę
sałata
la pasta
rozpocznij naukę
makaron
i fiocchi
rozpocznij naukę
płatki
gli spaghetti
rozpocznij naukę
spaghetti
la verdura stufata
rozpocznij naukę
duszone warzywa

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.