Chów

 0    15 fiszek    guest2973308
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
pasze mlekopędne
rozpocznij naukę
młóto browarniane, otręby pszenne, kiszonka, suszony wywar gorzelniany, pszenica
paszę zatwardzające
rozpocznij naukę
siano, susze, bobik, groch, lucerna, koniczyna
pasze rozwalniające
rozpocznij naukę
buraki, ziemniaki, wywary, młode ziemniaki (dla bydła)
pasze wzdymające
rozpocznij naukę
bobik, groch, lucerna, koniczyna
pasze lecznicze
rozpocznij naukę
śruta poekstrakcyjna lniana, otręby
pasze smakowe
rozpocznij naukę
sól, cukier, mięta, zioła
pasze objętościowe
rozpocznij naukę
siano, słoma, kiszonka, trawa, zielonka
pasze mokre
rozpocznij naukę
trawa, kiszonka, zielonka
pasze treściwe średniobialkowe
rozpocznij naukę
zboża, susze z roślin, wysłodki buraczane, suche mieszanki
pasze wysokobiałkowe treściwe
rozpocznij naukę
mleko, kazeina śruty poekstrakcyjne, nasiona roślin bobowatych, koncentraty, drożdże
pasza wysokobiałkowa
rozpocznij naukę
mączki rybne, mączki owadzie, nasiona roślin bobowatych (Bób, Bobik, soja, peluszka), śruty poekstrakcyjne (kazeina)
pasze węglowodanowe
rozpocznij naukę
rośliny okopowe, Zielonka z kukurydzy, Zielonka ze słonecznika, susz buraczany, susz ziemniaczany, melasa, wysłodki buraczane
pasze włókniste
rozpocznij naukę
siano, słoma, plewy
czynniki charakteryzujące pasze
rozpocznij naukę
postać, barwa, zapach, skład chemiczny, zawartość substancji szkodliwych
melasa
rozpocznij naukę
powstaje jako produkt uboczny podczas produkcji cukru z buraków cukrowych lub trzciny cukrowej

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.