angielski w gastronomii

 0    43 fiszki    guest2856386
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
skorupiak
rozpocznij naukę
shellfish
ryba
rozpocznij naukę
fish
luska
rozpocznij naukę
shuck
luska
rozpocznij naukę
roe
filet
rozpocznij naukę
fillet
udekorowany
rozpocznij naukę
dressed
panierowany
rozpocznij naukę
beaded
smazyc
rozpocznij naukę
fry
ostyga
rozpocznij naukę
oysters
homar
rozpocznij naukę
lobster
krewetka
rozpocznij naukę
shrimp
ciasto
rozpocznij naukę
cake
stozek
rozpocznij naukę
cone
lukier
rozpocznij naukę
frosting
ciasto
rozpocznij naukę
pie
nadzienie
rozpocznij naukę
topping
szejk
rozpocznij naukę
milkshake
zamrazac
rozpocznij naukę
refrigerate
stopic
rozpocznij naukę
melted
maslo
rozpocznij naukę
butter
krem
rozpocznij naukę
cream
ser
rozpocznij naukę
cheese
odparowywane mleko
rozpocznij naukę
evaparated milk
ser topiony
rozpocznij naukę
cream cheese
pasteryzowane mleko
rozpocznij naukę
pastevriced milk
nabial
rozpocznij naukę
dairy
odluszczone
rozpocznij naukę
skim
zepsuc
rozpocznij naukę
spoiled
swojskie
rozpocznij naukę
cultured
jogurt
rozpocznij naukę
yogurt
maka
rozpocznij naukę
flour
ugniatac
rozpocznij naukę
knead
wzrost wzrosnąć
rozpocznij naukę
rise
plasterek
rozpocznij naukę
slice
wypiek
rozpocznij naukę
baked goods
bagietka
rozpocznij naukę
Franch bread
plaski chleb
rozpocznij naukę
flatbread
zakwas
rozpocznij naukę
sourdough
odrzdze
rozpocznij naukę
yeast
pelnoziarniste
rozpocznij naukę
whloe grain
wyrabianie ciasta
rozpocznij naukę
kneading dough
podgrzewac
rozpocznij naukę
preheat
ikra
rozpocznij naukę
roe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.