Alimentación O

 0    65 fiszek    sun_shine
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
digerir
rozpocznij naukę
trawić
Digestión
rozpocznij naukę
trawienie
Comida procesada
rozpocznij naukę
przetworzone jedzenie
Pesticidas
rozpocznij naukę
pestycydy
Fertilizantes
rozpocznij naukę
nawozy
No me apetece, no me va
rozpocznij naukę
nie mam ochoty
Grasa
rozpocznij naukę
tłuszcz
Conservantes, colorantes
rozpocznij naukę
konserwanty, barwniki
Sustancias
rozpocznij naukę
substancje
Promover la salud
rozpocznij naukę
promować zdrowie
Jugoso
rozpocznij naukę
saboroso
Aportar
rozpocznij naukę
dostarczać
Contener, llevar
rozpocznij naukę
zawierać
Frutos secos
rozpocznij naukę
bakalie
Absorber
rozpocznij naukę
absorbować
Caducar
rozpocznij naukę
przeterminować się
Caducado
rozpocznij naukę
przeterminowany
Podrido
rozpocznij naukę
zepsuty zgniły
Alimentos ricos en calorías
rozpocznij naukę
wysokokaloryczne jedzenie
Ricos en fibra
rozpocznij naukę
bogaty
Procurir
rozpocznij naukę
dążyć do starać się
Productos precosinados
rozpocznij naukę
gotowe produkty
Nutrientes
rozpocznij naukę
składniki odżywcze
Pan integral
rozpocznij naukę
chleb razowy
Calorías vacías
rozpocznij naukę
puste kalorie
Pudirse
rozpocznij naukę
gnić, rozkładać się
Ponerse malos
rozpocznij naukę
zepsuć się
Aperitivos
rozpocznij naukę
przekąski
Las grosellas, las frambuesas
rozpocznij naukę
porzeczki, maliny
Devorar
rozpocznij naukę
pożerać
Sentar mal a alguien
rozpocznij naukę
zaszkodzić komuś
Soso, insípido
rozpocznij naukę
mdły bez smaku nijaki
exquisito
rozpocznij naukę
znakomity wyborny
Apetecible
rozpocznij naukę
apetyczny
Reparto de
rozpocznij naukę
podział
poner de relieve
rozpocznij naukę
podkreślić, uwydatnić
masticar
rozpocznij naukę
żuć
muslos de pollo/pavo
rozpocznij naukę
udo z kurczaka/indyka
mejillones
rozpocznij naukę
małże
la carne a la brasa
rozpocznij naukę
mięso z grila
pechuga
rozpocznij naukę
pierś
lubina
rozpocznij naukę
okoń, labraks
almejas
rozpocznij naukę
małże
pierna de cordero
rozpocznij naukę
noga barania
magro de cerdo/ternera
rozpocznij naukę
chuda część mięsa z wieprzowiny/cielęcina
langostino
rozpocznij naukę
krewetki
langosta
rozpocznij naukę
langusta
lenguado
rozpocznij naukę
sola, flądra
salmonete
rozpocznij naukę
barwena (ryba taka)
hueso
rozpocznij naukę
kość
rebozado
rozpocznij naukę
w panierce
relleno
rozpocznij naukę
nadzienie, farsz
queso rallado
rozpocznij naukę
ser tarty
al vapor
rozpocznij naukę
na parze
propiedades alimenticias
rozpocznij naukę
właściwości pokarmowe
moras
rozpocznij naukę
jeżyny/jagody
avellanas
rozpocznij naukę
orzechy laskowe
almendras
rozpocznij naukę
migdały
albahaca
rozpocznij naukę
bazylia
romero
rozpocznij naukę
rozmaryn
tomillo
rozpocznij naukę
tymianek
orégano
rozpocznij naukę
oregano
hierbas aromáticas
rozpocznij naukę
aromatyczne zioła
especias
rozpocznij naukę
przyprawy
aliniar
rozpocznij naukę
przyprawiać

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.