technologia mleczarska

 0    16 fiszek    milosztrymers
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
proszek mleczny
rozpocznij naukę
milk powder
skrzep mleka
rozpocznij naukę
milk curd
białka serwatkowe
rozpocznij naukę
whey proteins
suszenie rozpyłowe
rozpocznij naukę
spray drying
jogurt
rozpocznij naukę
yoghurt
fermentowane napoje mleczne
rozpocznij naukę
fermented milk beverages
podpuszczka/rennina
rozpocznij naukę
rennet/rennin
koncentraty białek mleka
rozpocznij naukę
milk protein concentrates
miękki/twardy ser
rozpocznij naukę
soft/hard cheese
kwasowe sery
rozpocznij naukę
Acid coagulated cheeses
baktofugacja
rozpocznij naukę
bactofugation
dojrzewanie sera
rozpocznij naukę
Cheese ripening
późne wzdęcia serów
rozpocznij naukę
late - gas cheeses blowing
pasteryzacja mleka
rozpocznij naukę
milk pasteurization
koagulanty mleka
rozpocznij naukę
milk coagulants
kultury starterowe
rozpocznij naukę
starter cultures

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.