technologia mięsa

 0    24 fiszki    milosztrymers
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
kaszanka
rozpocznij naukę
blood sausage
wnetrznosci
rozpocznij naukę
Viscera
mięso siekane
rozpocznij naukę
chopped meat
tusza mięsna
rozpocznij naukę
meat carcass
ubój zwierząt
rozpocznij naukę
slaughter of animals
jadalne produkty uboczne
rozpocznij naukę
edible by-products
mięso kozie
rozpocznij naukę
goat meat
jakość sensoryczna produktów mięsnych
rozpocznij naukę
sensory quality of meat products
metabolizm tłuszczów
rozpocznij naukę
Lipid metabolism
wartość odżywcza mięsa świń
rozpocznij naukę
nutritional value of pig meat
tkanka tłuszczowa świń
rozpocznij naukę
pig adipose tissue
rasy świń
rozpocznij naukę
pig breeds
kruchość mięsa
rozpocznij naukę
tenderness of meat
mięso drobiowe
rozpocznij naukę
poultry meat
brojler
rozpocznij naukę
broiler
soczystość mięsa
rozpocznij naukę
juiciness of meat
pierś z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken breast
udko z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken thigh
tkanka mięsna
rozpocznij naukę
meat tissue
barwa surowego mięsa
rozpocznij naukę
raw meat color
słonina/tłuszcz wieprzowy
rozpocznij naukę
Backfat
kwasy tluszczowe
rozpocznij naukę
fatty acids
prosięta
rozpocznij naukę
piglets
kastracja chirurgiczna
rozpocznij naukę
surgical castration

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.