Mi diccionario de la comida

 0    108 fiszek    julkaszymanek0904
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
jabłko
rozpocznij naukę
la manzana
brzoskwinia
rozpocznij naukę
el melocotón
gruszka
rozpocznij naukę
la pera
banan
rozpocznij naukę
el plátano
pomarańcza
rozpocznij naukę
la naranja
cytryna
rozpocznij naukę
el limón
grejpfrut
rozpocznij naukę
el pomelo
kiwi
rozpocznij naukę
el kiwi
arbuz
rozpocznij naukę
la sandía
melon
rozpocznij naukę
el melón
ananas
rozpocznij naukę
la piña
truskawki
rozpocznij naukę
las fresas
awokado
rozpocznij naukę
el aguacate
śliwka
rozpocznij naukę
la ciruela
morela
rozpocznij naukę
el albaricoque
kokos
rozpocznij naukę
el coco
granat
rozpocznij naukę
la granada
mango
rozpocznij naukę
el mango
winogrona
rozpocznij naukę
las uvas
czereśnie
rozpocznij naukę
las cerezas
wiśnie
rozpocznij naukę
las guindas
maliny
rozpocznij naukę
las frambuesas
ziemniak
rozpocznij naukę
la patata
sałata
rozpocznij naukę
la lechuga
pomidor
rozpocznij naukę
el tomate
kapusta
rozpocznij naukę
el repollo, la col
kalafior
rozpocznij naukę
la coliflor
por
rozpocznij naukę
el puerro
kukurydza
rozpocznij naukę
el maíz
cebula
rozpocznij naukę
la cebolla
papryka
rozpocznij naukę
el pimiento
ogórek
rozpocznij naukę
el pepino
burak
rozpocznij naukę
la remolacha
rzodkiewka
rozpocznij naukę
el rábano
czosnek
rozpocznij naukę
el ajo
karczoch
rozpocznij naukę
la alcachofa
bakłażan
rozpocznij naukę
la berenjena
dynia
rozpocznij naukę
la calabaza
cukinia
rozpocznij naukę
el calabacín
szparagi
rozpocznij naukę
los espárragos
fasolki
rozpocznij naukę
los frijoles, las alubias
strączki
rozpocznij naukę
las lentejas
ciecierzyca, cieciorka, groch włoski
rozpocznij naukę
los garbanzos
marchewka
rozpocznij naukę
la zanahoria
grzyby
rozpocznij naukę
las setas
pieczarki
rozpocznij naukę
el champiñón
zielony groszek
rozpocznij naukę
los guisantes
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
las judías verdes
salami
rozpocznij naukę
el salchichón
kiełbasa
rozpocznij naukę
la salchicha
kaszanka
rozpocznij naukę
la morcilla
mortadela
rozpocznij naukę
la mortadela
szynka
rozpocznij naukę
el jamón
ostra kiełbasa
rozpocznij naukę
el chorizo
filet
rozpocznij naukę
el filete
kotlet
rozpocznij naukę
la chuleta
wieprzowina
rozpocznij naukę
el cerdo
kurczak
rozpocznij naukę
el pollo
baranina
rozpocznij naukę
el cordero
indyk
rozpocznij naukę
el pavo
gęś
rozpocznij naukę
la oca
kaczka
rozpocznij naukę
el pato
cielęcina
rozpocznij naukę
la ternera
wołowina
rozpocznij naukę
el vaca
woda
rozpocznij naukę
el agua
likier
rozpocznij naukę
el licor
sok
rozpocznij naukę
el zumo, jugo
herbata
rozpocznij naukę
el té
rumianek
rozpocznij naukę
la manzanilla
piwo
rozpocznij naukę
la cerveza
kawa
rozpocznij naukę
el café
czekolada
rozpocznij naukę
el chocolate
wino
rozpocznij naukę
el vino
mleko
rozpocznij naukę
la leche
smoothie (koktajl owocowy)
rozpocznij naukę
el batido
cydr
rozpocznij naukę
la sidra
napój orzeźwiający
rozpocznij naukę
el refresco
lemoniada
rozpocznij naukę
la limonada
szampan
rozpocznij naukę
el cava
sardynka
rozpocznij naukę
la sardina
dorada
rozpocznij naukę
la dorada
dorsz
rozpocznij naukę
el bacalao
tuńczyk
rozpocznij naukę
el atún
morszczuk
rozpocznij naukę
la merluza
łosoś
rozpocznij naukę
el salmón
pstrąg
rozpocznij naukę
la trucha
ośmiornica
rozpocznij naukę
el pulpo
kałamarnica
rozpocznij naukę
el calamar
krewetki
rozpocznij naukę
las gambas
homar
rozpocznij naukę
el bogavante
krab, rak
rozpocznij naukę
el cangrejo
ostrygi
rozpocznij naukę
las ostras
małże
rozpocznij naukę
las almejas, los mejillones
makaron
rozpocznij naukę
la pasta
masło
rozpocznij naukę
la mantequilla
pietruszka
rozpocznij naukę
el perejil
ryż
rozpocznij naukę
el arroz
oliwa, olej
rozpocznij naukę
el aceite
mąka
rozpocznij naukę
la harina
jajka
rozpocznij naukę
los huevos
ocet
rozpocznij naukę
el vinagre
miód
rozpocznij naukę
la miel
ser
rozpocznij naukę
el queso
sól
rozpocznij naukę
la sal
ciasto
rozpocznij naukę
el pastel, la tarta
jogurt
rozpocznij naukę
el yogur
cukier
rozpocznij naukę
el azucar
pieprz
rozpocznij naukę
la pimienta

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.