Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
produkty zbożowe
produkty zbożowe
0
67 fiszek
Olvia
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
pszenica
rozpocznij naukę
wheat
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
proso, kasza jaglana
rozpocznij naukę
millet
brązowy ryż
rozpocznij naukę
Brown rice
kukurydza
rozpocznij naukę
maize, corn
kasza gryczana
rozpocznij naukę
buckwheat
ciasto francuskie
rozpocznij naukę
puff pastry
ciasto ptysiowe
rozpocznij naukę
choux pastry
ciasto naleśnikowe
rozpocznij naukę
pancake batter
ciasto kruche
rozpocznij naukę
shortcrust pastry
ciasto drożdżowe
rozpocznij naukę
yeast pastry
kasza jęczmienna
rozpocznij naukę
pearl barley
kasza manna
rozpocznij naukę
semolina
mąka kulurydziana
rozpocznij naukę
cornmeal
kuskus
rozpocznij naukę
couscous
pieczywo razowe
rozpocznij naukę
black bread
chleb pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal bread
bułka tarta
rozpocznij naukę
breadcrumbs
bułka
rozpocznij naukę
bun
płatki kukurydziane
rozpocznij naukę
cornflakes
rogalik
rozpocznij naukę
croissant
ciasto surowe
rozpocznij naukę
dough
bułka paryska
rozpocznij naukę
French bread
chałka
rozpocznij naukę
Jewish challah
mufinka
rozpocznij naukę
muffin
owies
rozpocznij naukę
oats
owsianka
rozpocznij naukę
oatmeal
skórka od chleba
rozpocznij naukę
breadcrust
bochenek chleba
rozpocznij naukę
a loaf of bread
makaron świderki
rozpocznij naukę
fusilli
makaron rurki
rozpocznij naukę
penne
siemie lniane
rozpocznij naukę
linseed
nadający sie do zamrożenia
rozpocznij naukę
freezable
mąka orkiszowa
rozpocznij naukę
spelt flour
folia spożywcza
rozpocznij naukę
cling film
wyrosnąć (o cieście)
rozpocznij naukę
prove
forma do pieczenia
rozpocznij naukę
tin
owsianka
rozpocznij naukę
Porridge
smak
rozpocznij naukę
flavour
udekorowany
rozpocznij naukę
topped with
dekorować
rozpocznij naukę
garnish
namoczyć
rozpocznij naukę
soak
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
płatki
rozpocznij naukę
ceareal
surowy
rozpocznij naukę
raw
słodzik
rozpocznij naukę
sweetener
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
porcja
rozpocznij naukę
serving
płatki owsiane
rozpocznij naukę
rolled oats
spożycie
rozpocznij naukę
intake
siemię lniane
rozpocznij naukę
flaxseed
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole grain
pszenżyto
rozpocznij naukę
triticale
błonnik
rozpocznij naukę
fiber
podstawowe pożywienie
rozpocznij naukę
staple food
tuczący
rozpocznij naukę
fattening
chleb pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole wheat bread
kwas foliowy
rozpocznij naukę
folic acid
sód
rozpocznij naukę
sodium
mangan
rozpocznij naukę
manganese
magnez
rozpocznij naukę
magnesium
żelazo
rozpocznij naukę
iron
celiakia
rozpocznij naukę
celiac disease
wzdęcia
rozpocznij naukę
bloating
indeks glikemiczny
rozpocznij naukę
GI index
bakterie jelitowe
rozpocznij naukę
gut bacteria
antyodżywcze
rozpocznij naukę
antinutrients
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Olvia.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
Irregular Verbs
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności