produkty zbożowe

 0    67 fiszek    Olvia
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
pszenica
rozpocznij naukę
wheat
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
proso, kasza jaglana
rozpocznij naukę
millet
brązowy ryż
rozpocznij naukę
Brown rice
kukurydza
rozpocznij naukę
maize, corn
kasza gryczana
rozpocznij naukę
buckwheat
ciasto francuskie
rozpocznij naukę
puff pastry
ciasto ptysiowe
rozpocznij naukę
choux pastry
ciasto naleśnikowe
rozpocznij naukę
pancake batter
ciasto kruche
rozpocznij naukę
shortcrust pastry
ciasto drożdżowe
rozpocznij naukę
yeast pastry
kasza jęczmienna
rozpocznij naukę
pearl barley
kasza manna
rozpocznij naukę
semolina
mąka kulurydziana
rozpocznij naukę
cornmeal
kuskus
rozpocznij naukę
couscous
pieczywo razowe
rozpocznij naukę
black bread
chleb pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal bread
bułka tarta
rozpocznij naukę
breadcrumbs
bułka
rozpocznij naukę
bun
płatki kukurydziane
rozpocznij naukę
cornflakes
rogalik
rozpocznij naukę
croissant
ciasto surowe
rozpocznij naukę
dough
bułka paryska
rozpocznij naukę
French bread
chałka
rozpocznij naukę
Jewish challah
mufinka
rozpocznij naukę
muffin
owies
rozpocznij naukę
oats
owsianka
rozpocznij naukę
oatmeal
skórka od chleba
rozpocznij naukę
breadcrust
bochenek chleba
rozpocznij naukę
a loaf of bread
makaron świderki
rozpocznij naukę
fusilli
makaron rurki
rozpocznij naukę
penne
siemie lniane
rozpocznij naukę
linseed
nadający sie do zamrożenia
rozpocznij naukę
freezable
mąka orkiszowa
rozpocznij naukę
spelt flour
folia spożywcza
rozpocznij naukę
cling film
wyrosnąć (o cieście)
rozpocznij naukę
prove
forma do pieczenia
rozpocznij naukę
tin
owsianka
rozpocznij naukę
Porridge
smak
rozpocznij naukę
flavour
udekorowany
rozpocznij naukę
topped with
dekorować
rozpocznij naukę
garnish
namoczyć
rozpocznij naukę
soak
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
płatki
rozpocznij naukę
ceareal
surowy
rozpocznij naukę
raw
słodzik
rozpocznij naukę
sweetener
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
porcja
rozpocznij naukę
serving
płatki owsiane
rozpocznij naukę
rolled oats
spożycie
rozpocznij naukę
intake
siemię lniane
rozpocznij naukę
flaxseed
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole grain
pszenżyto
rozpocznij naukę
triticale
błonnik
rozpocznij naukę
fiber
podstawowe pożywienie
rozpocznij naukę
staple food
tuczący
rozpocznij naukę
fattening
chleb pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole wheat bread
kwas foliowy
rozpocznij naukę
folic acid
sód
rozpocznij naukę
sodium
mangan
rozpocznij naukę
manganese
magnez
rozpocznij naukę
magnesium
żelazo
rozpocznij naukę
iron
celiakia
rozpocznij naukę
celiac disease
wzdęcia
rozpocznij naukę
bloating
indeks glikemiczny
rozpocznij naukę
GI index
bakterie jelitowe
rozpocznij naukę
gut bacteria
antyodżywcze
rozpocznij naukę
antinutrients

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.